Viaceré správy hovoria o vzniku novej hernej platformy. 

Aktuálne to potvrdzuje aj agentúra Bloomberg, ktorá tvrdí, že jej spustenie môžeme očakávať už budúci rok. Novinka od Netflixu by mala priamo konkurovať streamovacím stáliciam Google Stadia a Xbox Cloud, ktoré sú skutočnými hernými službami.

Rovnako ako vyššie uvedené služby, aj Netflix umožní hrať náročné hry na cloude bez toho, aby ste museli vlastniť výkonný hardvér. Vzhľadom na to, že Netflix najal Mikea Verdu z EA, spoločnosť sa môže zamerať aj na vývoj vlastných hier. Mike Verdu pracoval na hrách ako Sims, Plants vs. Zombies, viacerých hrách Zynga, Farmville a dokonca aj Star Wars. To nám môže dať celkom dobrú predstavu o tom, na aký typ hier sa bude Netflix zameriavať.

Aj keď po spustení služby možno očakávať mierny nárast cien, nutne to však nemusí znamenať aj zvýšenie výnosov. To je aj pravdepodobne dôvod, prečo sa chce Netflix zamerať na vlastné herné tituly. Nie je pritom vylúčené, že v ponuke budú aj hry tretích strán, avšak pri spustení služby by sme údajne nemali očakávať popredné herné tituly (AAA). Čo je však najpodstatnejšie, herná služba od Netflixu by mala byť údajne dostupná mimo hlavnej aplikácie.

Videohry poskytujú Netflixu ďalší spôsob, ako prilákať nových zákazníkov a tiež ponúknuť niečo, čo v súčasnosti neposkytuje žiadny z priamych konkurentov.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Ako zlepšiť návrhy na filmy a seriály v Netflixe?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.