Čierne scenáre sa nepotvrdili a Netflix zaznamenáva úspech v počte nových predplatiteľov.

Tento údaj bude pre mnohých prekvapením, pretože sme očakávali masívny odchod predplatiteľov, avšak sprísnenie využívania politiky rodinného predplatného podľa IP adresy prinieslo svoje ovocie. Namiesto toho, aby používatelia ukončili sledovanie Netflixu, rozhodli sa zaregistrovať si samostatné účty alebo zaplatiť za doplnkový účet k aktuálnemu predplatnému. Informáciu priniesol server Antenna, ktorý sleduje trendy v tejto oblasti.

Podľa informácií, ktoré zverejnil, získala streamovacia služba za 4 dni bezprostredne po začatí obmedzenia viac nových predplatiteľov ako kedykoľvek predtým od roku 2019. Firma totiž od 23. mája začala posielať používateľom emaily s informáciou, že budú musieť zaplatiť dodatočný poplatok, aby mohli ďalej sledovať Netflix. Podľa údajov vyššie uvedenej analytickej spoločnosti, vyplýva, že v období od 25. do 28. mája pribudlo v USA v priemere 73 000 nových predplatných denne.

graf antenna netflix 2019-2023Zdroj: Antenna

Podľa informácií zo strany Netflixu bude na to firma využívať IP adresu primárneho zariadenia. Pravdepodobne pôjde zväčša o televízor alebo počítač, ktorý sa bude v domácnosti nachádzať. O týchto obmedzeniach sa hovorilo už niekoľko rokov a teraz, keď prišli do platnosti, je pravdepodobné, že budú fungovať na mesačnom zisťovaní IP adresy.

To znamená, že používatelia, ktorí síce majú legitímne využívaný rodinný účet, no nezdržiavajú sa doma alebo obsah nesledujú doma, budú musieť aspoň raz za mesiac zapnúť Netflix, aby overili príslušnosť k rodine na základe IP.

Na Slovensku sa reštrikcie tohto typu zatiaľ neuplatňujú. Je pravdepodobné, že po väčších európskych krajinách príde na rad aj Slovensko a preverenie našich používateľov a rodinných predplatných. Zatiaľ ako je vidno, sú Spojené štáty jednou z mála testovacích krajín, kde Netflix skúša zaviesť nové metódy alebo sprísniť svoju politiku. USA však nie sú prvé a krajiny Latinskej Ameriky boli doslova testovacími subjektami pre rôzne projekty Netflixu v minulosti. Či už išlo o nové typy účtov alebo sprísňovanie politiky používania.

Zdroj: Antenna, TechSpot

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.