Ideálny čas na výmenu starého zariadenia.

Netflix je najobľúbenejšia a najväčšia streamovacia služba na svete. Ponúka obrovské množstvo obsahu, ktorý mnohí používatelia sledujú na cestách na smartfónoch alebo tabletoch. Pokiaľ patríte medzi nich aj vy a používate zariadenia značky Apple, potom vás musíme upozorniť na blížiace sa ukončenie podpory pre staršie iPhony a iPady.

Netflix začal v najnovšej verzii aplikácie pre iOS a iPadOS zobrazovať upozornenie, že ukončuje podporu pre operačné systémy iOS 16 a iPadOS 16. Na to, aby ste mohli Netflix sledovať na iPhone alebo iPade aj naďalej, budete potrebovať zariadenie s operačným systémom iOS 17, resp. iPadOS 17 a novším.

V praxi to znamená, že pokiaľ máte iPhone X alebo iPhone 8 (Plus) a chcete sledovať Netflix na telefóne aj naďalej, budete si musieť kúpiť novší model. V prípade tabletov iPad sa ukončí podpora pre iPad 5. generácie z roku 2017 a iPad Pro 1. generácie.

Jednou z hlavných výhod mobilných aplikácií pre smartfóny a tablety so systémami iOS, iPadOS, ale aj Android, je podpora offline režimu. Vďaka tejto funkcii si môžete stiahnuť obsah do zariadenia a sledovať ho aj bez pripojenia do internetu. V minulosti túto funkciu ponúkala aj aplikácia pre Windows, avšak tá sa nedávno dočkala kompletne novej verzie a o offline režim prišla. Počítače so systémom macOS takisto nepodporujú offline režim.

Pripomeňme, že Netflix nedávno zvýšil ceny predplatného, a to aj na Slovensku.

Zdroj: threads

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit