Spoločnosť chce zostriť boj proti kradnutiu obsahu. Rozširuje protipirátsky tím.

Netflix je totiž vo veľkej trojke streamovacích spoločnosti na svete a to znamená nielen množstvo obsahu ale aj obsahu, ktorí môžu piráti kradnúť a distribuovať ďalej. Na webeTorrentFreak sa objavila informácia o tom, že Netflix má vlastný tím ľudí na boj proti porušovaniu autorských práv a spolupracuje aj s tretími stranami.

Rozšírenie interného protipirátskeho tímu je dôležité najmä v časoch, kedy Netflix priamo prichádza o zisky z vlastnej produkcie. Filmy a seriály poznáte podľa označenia Netflix Originals. Takto sa spoločnosť môže obávať takpovediac priamej strany. Teraz už nejde len o vysielacie práva a obsah iného vydavateľa.

Teraz musia bojovať proti nelegálnemu šíreniu jeho vlastného obsahu. Firma hľadá nového „antipirátskeho manažéra“. Okrem iného bude jeho budúca úloha spolupracovať so službami ako Google YouTube alebo Facebook, aby sa dalo rýchlejšie identifikovať nelegálnosť obsahu a jeho stiahnutie z obehu.

Piráti zatiaľ vedú a je to aj vďaka ochote ľudí sledovať filmy v nízkej kvalite, často s rôznymi informačnými hláseniami alebo vodoznakmi. V minulých mesiacoch firme unikli napríklad seriál Zaklínač 2. séria alebo film Sila psa. Pre Netflix to prirodzene znamená straty, ktoré chce kompenzovať. A vyzerá to, že rozširovanie tímu sa stále oplatí, viac ako si nechať pretekať pomedzi prsty potenciálne zisky.

Zdroj: TorrentFreak

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.