Aplikácia na sledovanie YouTube bez reklám nie je dostupná na Google Play, treba ju stiahnuť z iného zdroja.

Najlepšie urobíte, keď si NewPipe stiahnete zo serveru GitHub v podobe APK súboru. Server ghacks.net priniesol informácie o aktualizácii aplikácie. Ide o novinky, ktoré patria medzi významnejšie a ak ju používate, aktualizácia sa oplatí. Ide o verziu 0.23.1, ktorá zlepšuje svoj výkon pri prehrávaní a vyhľadávaní videí na YouTube.

Aplikácia má v sebe podporu sťahovania videí a rovnako tak aj podporu prehrávania na pozadí. Nič že by to bol pre Google problém. Firma to iba blokuje, aby mala o dôvod naviac, prečo by ste si mali platiť YouTube Premium.

NewPipe podporuje odoberanie kanálov, podobne ako na klasickom YouTube. Dôležitá je podpora progresívneho http a metóda doručovania s názvom DASH. S tým súvisia ďalšie funkcie, napríklad viac formátov a dostupných rozlíšení, ukončené živé prenosy sa dajú po novom prehrávať okamžite. Podľa vývojárov ešte nie sú nové metódy doručovania obsahu implementované pre sťahovanie súborov. Plná podpora by sa mala objaviť v ďalších verziách.

Novinkou je možnosť importu zoznamov z YouTube do NewPipe. To po rokoch používania YouTube a vytvárania vlastných zoznamov oceníte pri prechode na novú aplikáciu. Zatiaľ YouTube úplne nenahradí, no v drvivej väčšine potrieb bežných používateľov poslúži.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.