Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Kontrolný systém preveruje splnenie povinnosti úhrady za diaľnice.

Končí platnosť ročných eDZ

Radi by sme touto cestou upozornili všetkých motoristov, aby si nezabudli zakúpiť elektronickú diaľničnú známku pre rok 2017. Ročným elektronickým diaľničným známkam pre rok 2016 skončí platnosť 31. januára 2017.

Ročnú, 30-dňovú alebo 10-dňovú elektronickú diaľničnú známku si motoristi kúpia veľmi rýchlo a predovšetkým pohodlne cez internetový portál www.eznamka.sk či cez mobilnú aplikáciu „eznámka“, v ponuke ich majú aj čerpacie stanice pohonných hmôt, ktoré sú označené logom „eznámka“.

Zadávajte správne EČV

Pri kúpe by si mali motoristi poriadne skontrolovať správnosť zadaného EČV. Skontrolovať si ho môžu aj na doklade o úhrade (emailovom alebo papierovom). Ak nakupujú na čerpacej stanici, nesprávne EČV je možné do 15 minút opraviť v systéme. Pri kúpe cez internet je možné elektronicky požiadať o opravu údajov.

Dôležité je tiež nepomýliť sa pri kúpe a správne vybrať druh – buď elektronickú diaľničnú známku na vozidlo alebo na prípojné vozidlo.

Predaj v roku 2016

V cene eDZ aj pomoc na diaľnici

Posádky Diaľničnej patroly zasahujú na viac ako 750 km diaľnic a rýchlostných ciest a motoristi môžu o pomoc požiadať na telefónnom čísle 0800 100 007 alebo cez aplikáciu Pomoc na diaľnici. Diaľničná patrola bezplatne pomôže pri:
  • výmene kolesa a nahodení rezervy
  • poruche
  • zabezpečení odťahu
  • nedostatku pohonných hmôt
  • zabezpečení stojaceho vozidla zákrytom a dopravným značením

Značky: