Toto je odpoveď pre každého, kto si nechce slúchadlá dávať hlboko do ucha.

Nové Beans sú dostupné v bielom a čiernom variante a patria medzi najkompaktnejšie slúchadlá na trhu. Samotná nabíjacia škatuľka je tak maličká, že ju sotva pocítite vo vrecku. Navyše má zaoblený tvar vo forme akéhosi kvádra. Dobre to vyzerá ale je to aj užitočné. Tiež sa dobre drží v ruke a pri otváraní sa nešmýka. Riziko, že vám vypadne z ruky, je naozaj minimálne.

Tvarovanie

Je ale celkom jasné, že tento typ slúchadiel nebude pre každého. Potrebujete mať na ne ucho, inak vám budú vypadávať. Nejde o to, aby ste si ich do ucha zatlačili ale, aby sa mali o čo uchytiť. Mnohí ale majú radi práve takúto „voľnosť“ a slúchadlá nevyvolávajú pocit úplného uzavretia. Používajú dotykové ovládanie a sú jemne podsvietené na vrchnej strane sploštených paličiek. Je ale pravda, že na rozdiel od nabíjacej škatuľky, sú práve mini slúchadlá šmykľavé. Je to dané typom plastu a budete si na ne musieť dávať väčší pozor.

Nabíjanie je cez USB-C a slúchadlá vydržia prehrávať hudbu 4 hodiny a spolu 20 hodín aj s nabíjacou škatuľkou.

Zdroj: Michal Reiter / TOUCHIT

Ich určenie teda vidíme viac v kancelárii alebo ako príležitostný doplnok k video konferenciám alebo na počúvanie hudby s tým, že potrebujete si dať pauzu na ich nabíjanie. Napríklad cez obed alebo vždy, keď ich nepoužívate. Toto je niečo, čo vám nemusí pripadať zvláštne. Stačí sa naučiť dať ich vždy do škatuľky a máte po probléme. Výdrž je kratšia ako pri väčších slúchadlách.

Zvuk a možnosti

Dotykové ovládanie je presné, treba si naň zvyknúť. Tu netreba veľa dodávať, je štandardné ako pri iných slúchadlách a používate kombináciu dotykov na aktivovanie funkcií hudby alebo hovorov či hlasitosti. Zvukovo sú veľmi dobré a pri takto nízkej cene by sa dalo povedať, že je to prekvapenie. Kto chce tento typ tvarovania na slúchadlách, bude spokojný.

Určite sa netreba obávať horšej akustiky kvôli absencii silikónových návlekov. Výrobca vedel, aký model navrhuje a tak si s tým poradil inak. Pri šírení basov potrebujete tesný kontakt s hlavným otvorom reproduktora, no pri správnom založení sa odmenia dynamickým basovým efektom a príjemným prednesom. Používajú kodek AAC. Mnoho telefónov ho štandardne cez Bluetooth podporuje tiež a tak získate kvalitnejší zvuk.

Voda

Navrhnuté sú tak, aby ste sa nemuseli báť dažďa alebo náhodného ošpliechania. IPX4 ich ochráni dostatočne, do vody ich ale neponárajte, na to stavané nie sú. Spoteniu odolajú, to bez obáv.

Verdikt

Niceboy HIVE Beans sú vlastne prekvapením, hoci by to znelo ako urážka značky a to, čo sa dá od nej očakávať. V tomto prípade kúpite dobre hrajúce slúchadlá v kompaktnom vyhotovení a to sú body navyše. Nemajú síce odhlučnenie ale to nie je funkcia, ktorú každý hľadá a chcel by si za ňu priplácať.

Cena: 38 eur

Zapožičal: Niceboy

Páči sa nám

  • Malé rozmery slúchadiel aj škatuľky
  • kodek AAC
  • odolnosť IPX4
  • výborný zvuk vrátane basovej zložky

Nepáči sa nám

  • horšia výdrž na jedno nabitie
  • nebudú každému držať v uchu

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.