Vlajková loď spoločnosti Huawei využíva displeje od dvoch výrobcov.

Huawei Mate 20 Pro je skvelý telefón, ktorý prináša viacero inovácií ako jeho konkurenti dokopy. Smartfón tak ašpiruje na označenie „najlepší telefón za rok 2018„, bohužiaľ sa nevyhol pomerne závažnému problému.

Pred pár dňami sa na zahraničných diskusných fórach objavili informácie od niektorých používateľov, ktorí sa sťažovali na zelené boky displeja. Tento defekt je najlepšie viditeľný pri používaní telefónu v tmavom prostredí, s tmavošedou tapetou a s jasom na minimálnom nastavení intenzity.

Používatelia neskôr doplnili, že zelenanie displeja sa časom zhoršuje. Problémy hlásili pôvodne používatelia z Británie, chybné kusy sa však objavili už aj na Slovensku a v Česku. Problému sa venuje aj samostatná diskusia na fanúšikovskom fóre Huafan.cz.

Zelené displeje v Mate 20 Pro. Zdroj: Huafan.cz

 V čom je problém a ako zistím, či mám chybný displej?

Huawei využíva pri výrobe telefónu Mate 20 Pro displeje od dvoch výrobcov – od LG a BOE. Problém sa týka primárne kusov s displejom od LG a hoci sa už objavili informácie o tom, že postihuje aj niektoré BOE displeje, zatiaľ to nie je potvrdené. Resp. sme nenašli žiadne relevantné fotografie od používateľov, ktoré by potvrdzovali, že vadou trpia aj obrazovky značky BOE.

Pokiaľ máte Huawei Mate 20 Pro, veľmi jednoducho môžete zistiť, akým panelom je vybavený váš kus. Stačí si stiahnuť aplikáciu Device Info HW, spustiť ju a skontrolovať položku Touchscreen.

Pomocou aplikácie môžete zistiť, aký máte displej

Náš redakčný kus obsahuje obrazovku od BOE a problémy sme zatiaľ nespozorovali. Pokiaľ máte displej od LG, neznamená to automaticky, že máte chybný kus.

Odporúčame aplikovať nasledujúci test – v tmavej miestnosti spustite aplikáciu Chrome, zapnite režim Inkognito a znížte jas na minimum. Pokiaľ aj váš displej zelená, v takýchto podmienkach by ste si to mali všimnúť.

Používatelia tvrdia, že problémy so zelenaním displeja sa môžu objaviť približne 7 dní po prvom spustení telefónu, nemusí to tak byť vo všetkých prípadoch. Problém je, že momentálne nie je známe, čo zelenanie spôsobuje a Huawei zatiaľ nevydal oficiálne stanovisko k situácii.

Displej nášho redakčného kusu je v poriadku

Ako postupovať, ak máte zelený displej?

Pokiaľ máte Mate 20 Pro so zeleným displejom, môžete skúsiť kontaktovať slovenské zastúpenie spoločnosti Huawei alebo vášho predajcu. Oficiálne stanovisko pre slovenský trh nie je k dispozícii.

Takisto môžete kontaktovať priamo autorizovaný servis. Používateľ kallo_princo26 zdieľal na fóre Huafan.cz svoje skúsenosti:

„Huawei infolinka ma odporučila na tento autorizovaný servis ktorý od septembra pracuje aj pre značku Huawei. http://www.esc.sk/ Volal som s nimi údajne som nebol jediný kto im volal s týmto problém a pani na linke mi len poskytla info že každý prípad sa rieši individuálne s výrobcom, čiže mi nevedela/nemohlo povedať či sa mobil servisuje alebo vymení za nový. Dá sa priamo cez nich objednať servis, náklady na prepravu hradí servisné stredisko.“

S prípadným chybným kusom telefónu sa môžete obrátiť aj na Jozefa, ktorý spravuje komunitnú stránku Huafan.cz:

„Kdo Huawei Mate 20 Pro pořídil a má zelený displej, poprosím ho o následující – pošlete mi emailem na jozef.cmar@huawei.com telefonní číslo, IMEI a také fotografii, jak ten displej vypadá. Pomůžete nám tím posunout vše správným směrem.“

Problém so zeleným displejom budeme sledovať aj naďalej a článok budeme aktualizovať o novinky alebo prípadné vyjadrenie spoločnosti Huawei.

Zdroj: vlastný, Huafan.cz

Prečítajte si aj:

Recenzia Huawei Mate 20 Pro: Je to najlepší smartfón za rok 2018?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit