Ide o nepríjemný problém, ktorý prakticky znemožňuje normálne používanie telefónu.

Mnohí používatelia začali hlásiť problémy s nedávno predstaveným telefónom Nothing Phone (2). Informuje o tom portál TheTechOutlook.com.

Bohužiaľ, zatiaľ nie je vôbec jasné, čo tento problém spôsobuje a ani to, či je zapríčinený sotfvérom alebo hardvérom telefónu. Výrobca zariadenia, spoločnosť Nothing k celej záležitosti doteraz neposkytla oficiálne stanovisko.

TheTechOutlook.com však pripomína, že obdobný problém s padaním sa vyskytoval aj u niektorých telefónov OnePlus. Ide o značku, ktorú založil práve terajší šéf Nothing Carl Pei. V prípade OnePlus však nešlo o samostatného a nezávislého výrobcu (hoci sa veľmi snažili tak vystupovať), ale patril do koncernu BBK Electronics, ktorý vlastní napríklad aj značku Oppo.

V diskusnom vlákne na sociálnej sieti Twitter niektorí používatelia hovoria, že napríklad v prípade OnePlus 6 či 6T bola problémom pamäť RAM a pomohla až jej výmena. Ďalší sa vysmievajú tomu, že Nothing sa prezentuje ako Apple v rámci Android zariadení a pritom kvalita ich telefónov nekorešponduje s cenou.

Nothing Phone (2) je vybavený 6,7-palcovým LTPO AMOLED displejom s obnovovacou frekvenciou 120 Hz, maximálnym jasom 1600 nitov a rozlíšením obrazovky 2412 x 1080 bodov. Poháňa ho procesor Snapdragon 8+ Gen 1 v spojení s operačnou pamäťou LPDDR5 s veľkosťou 8 alebo 12 GB a 128 až 512 úložiskom UFS 3.1. Beží na operačnom systéme NothingOS 2.0 založenom na Androide 13.

Hlavný 50 Mpx fotoaparát má snímač Sony IMX890 s optickou stabilizáciou. Druhý, širokouhlý fotoaparát má tiež 50 Mpx, ďalšie objektívy už telefón nemá, okrem 32Mpx selfie fotoaparátu. Batéria má kapacitu 4700 mAh a podporuje 45-wattové káblové a 15-wattové bezdrôtové nabíjanie.

Zdroj: TheTechOutlook.com, Twitter.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.