V NY kvôli tomu deaktivovali tablety v telefónnych búdkach s internetom zadarmo.

V Indii sa postupne rozmáha dostupnosť verejných bezplatných Wi-Fi hotspotov, ktoré poskytuje napr. Google alebo Facebook. Jednou zo sprostredkovateľských spoločností je RailTel a ten zabezpečuje internet zadarmo na 23 vlakových staniciach v spolupráci s Googlom.

Podľa portálu Economic Times však ľudia nevyužívajú túto službu úplne podľa očakávaní. Namiesto hľadania užitočných informácií vyhľadávajú obsah pre dospelých. Economic Times sa odvoláva na vyjadrenie hovorcu spoločnosti RailTel a cituje ho: „Vlaková stanica Patna je miestom, kde ľudia najviac vyhľadávajú informácie na webe, hlavne však pornografický obsah.

RailTel síce neskôr dementoval tieto informácie tvrdením, že nevyhodnocuje, čo používatelia vyhľadávajú na internete, ale ako sa hovorí, na každom šplechu je trochu pravdy.

Popravde, India by nebola jediným miestom na svete, kde ľudia používajú verejné Wi-Fi na sledovanie porna. V New Yorku kvôli takémuto správaniu používateľov deaktivovali tablety a nedávno sa objavili informácie, že aj McDonald’s musel zablokovať prístup na stránky s obsahom pre dospelých, pretože ich používatelia v hojnej miere navštevovali.

Zdroj: The Next Web

Prečítajte si aj:

Internetové kiosky v New Yorku boli používané na iný účel, než pôvodne mali

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit