Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Nikon oznamuje vývoj dvoch nových objektívov NIKKOR Z: vysoko svetelného portrétneho objektívu NIKKOR Z 85 mm f/1,2 S a kompaktného „pancake“ objektívu s pevnou ohniskovou vzdialenosťou NIKKOR Z 26 mm f/2,8. Obidva objektívy sú kompatibilné s bajonetom Nikon Z.

NIKKOR Z 85 mm f/1,2 S, ktorý je súčasťou neustále sa rozširujúceho radu S¹ objektívov NIKKOR Z, ponúka vynikajúcu kresbu, ako aj výrazný hladký bokeh, ktorí obľubujú profesionálni fotografi portrétov. Objektív rozširuje možnosti portrétnej fotografie a je obzvlášť vhodný pre svadobných a módnych fotografov.

Nikkor 26 mm
Nikkor 26 mm

Druhým ohláseným objektívom je NIKKOR Z 26 mm f/2,8. Má neuveriteľne kompaktné a ľahké telo, vďaka čomu je ideálny pre fotografov, ktorí si chcú vziať svoj fotoaparát so sebou na cesty, alebo ho mať pri sebe neustále. Tento objektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou je dokonalým spoločníkom pri fotografovaní a zaistí, že fotograf nikdy nepremešká príležitosť zachytiť nádherné snímky a rozhodujúce okamihy.

Spoločnosť Nikon sa zaviazala byť lídrom v oblasti fotografie a vyvíja produkty, ktoré nielen spĺňajú potreby používateľov, ale umožňujú im dosiahnuť svoj tvorivý a technický potenciál.

¹ Rad S je rad objektívov NIKKOR Z, ktoré ponúkajú vynikajúci optický výkon a spĺňajú vysoké štandardy v oblasti konštrukčných princípov a kontroly kvality.

Značky: