Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nikon rozširuje portfólio mirrorless fotoaparátov a objektívov v klasickom dizajne inšpirovanom obľúbenými analógovými modelmi. Čierna verzia ikonického fotoaparátu Nikon Z fc a objektív NIKKOR Z 40 mm f/2 (SE) ponúkajú vynikajúcu kvalitu obrazu a všestrannosť. Sú kombináciu inovatívnej technológie, ktorá je synonymom radu Nikon Z, a populárneho retro dizajnu.

Z fc Black Edition

Fotoaparát Nikon Z fc je prvým modelom radu Z spájajúcim tradičný dizajn s pokročilou mirrorless technológiou. Nielenže je ideálny na snímanie fotografií a videosekvencií, ale fotografi sú navyše jeho hrdými majiteľmi. Po obrovskom úspechu minuloročnej striebornej verzie sme splnili požiadavky zákazníkov a exkluzívne pre obchod Nikon Store uvádzame verziu Black Edition. Ambíciou spoločnosti Nikon je ešte viac podporovať potešenie zákazníkov z nadčasového modelu Z fc. Okrem toho sme pridali šesť nových farieb dostupných exkluzívne pre model Z fc Black Edition. To je spolu až 12 rôznych farebných variácií pre Z fc Silver a Z fc Black.

Objektív NIKKOR Z 40 mm f/2 (SE)

Vďaka ľahkej konštrukcii a vynikajúcemu optickému výkonu je objektív NIKKOR Z 40 mm f/2 (SE) ideálny na fotografovanie portrétov v prirodzenom prostredí a iných statických objektov. Konštantná svetelnosť objektívu f/2 a štandardná ohnisková vzdialenosť 40 mm umožňuje fotografom zdôrazniť fotografovaný objekt a zároveň hladko rozostriť pozadie za ním.

Objektív NIKKOR Z 40 mm f/2 (SE) zdedil dizajn po klasických objektívoch NIKKOR, ktoré boli navrhnuté pre filmové fotoaparáty ako Nikon FM2 – historický model, ktorý bol inšpiráciou pre dizajn Nikonu Z fc.

Jeho kompaktné rozmery a nízka hmotnosť znamenajú, že nielen dobre vyzerá, ale je tiež ideálny pre ľudí, ktorí sú neustále v pohybe. Rýchle a presné automatické zaostrovanie a telo odolné voči prachu a kvapkajúcej vode mu umožňujú dokonale zapadnúť do akéhokoľvek prostredia a umocniť radosť z fotografovania v každej situácii.

Súhrn hlavných vlastností: NIKKOR Z 40 mm f/2 (SE)

  • Využíva tradičný dizajn ladiaci s fotoaparátom Nikon Z fc, inšpirovaný klasickými objektívmi NIKKOR z éry analógových fotoaparátov Nikon FM.
  • Vysoká svetelnosť objektívu f/2 a 9-lamelová clona vytvárajú hladký bokeh.
  • Ohnisková vzdialenosť 40 mm ponúka štandardný obrazový uhol, ktorý je ideálny na snímanie portrétov v prirodzenom prostredí, momentiek a množstva ďalších námetov.
  • Po nasadení objektívu na fotoaparát so snímačom veľkosti APS-C/formátu DX bude ohnisková vzdialenosť objektívu 60 mm.
  • Kompaktné rozmery a nízka hmotnosť – objektív má celkovú dĺžku približne 45,5 mm a hmotnosť približne 170 g.
  • Najkratšia zaostriteľná vzdialenosť 0,29 m umožňuje vytvoriť efektné blízke zábery.
  • Použitie STM (krokového) motora v objektíve umožňuje rýchle a presné automatické zaostrovanie pri zachovaní kompaktnej veľkosti tela.
  • Konštrukcia odolná voči prachu a stekajúcej vode umožňuje použitie v zhoršených poveternostných podmienkach.
  • Ovládaciemu prstencu možno priradiť funkcie ako nastavenie clony či korekciu expozície.

Navrhnutý s ohľadom na snímanie videosekvencií s mimoriadne tichou prevádzkou, efektívnou minimalizáciou zmeny uhla záberu pri zaostrovaní a stabilnou expozíciou

Značky: