Špičkový teleobjektív pre športových fotografov.

Nikon uvedenie na trh prémiový teleobjektív 180-400 mm. Nový model je vhodný pre aktuálne Zimné Olympijské hry. Tam si ho budú môcť prví profesionáli, ktorí vďaka nemu môžu robiť športové zábery z veľkej vzdialenosti. Vhodný je aj pre fotografov, ktorí fotia zvieratá, prípadne krajiny.

Hlavnými výhodami sú okrem technických parametrov aj konštrukčné. Je totiž vhodný do najnáročnejšieho terénu. Typicky k odstrekujúcej vode alebo do zasneženého prostredia. Má telekonvertor a utesnenie objektívu najvyššieho stupňa v horčíkovo-hliníkovom tele.

Cena objektívu je 11 200 EUR a tomu odpovedá aj optické vyhotovenia a parametre. Tí, čo s ním budú fotiť, ocenia ostrosť z rohu do rohu a najmä to, že Nikon odstránil viditeľné stopy skreslenia na okrajoch fotografie. U tohto modelu je zapracovaná aj ergonómia a výrobca umiestnil prepínače tak, aby ste nemuseli dávať fotoaparát od oka. Pri hmotnosti zhruba 3,5 kg len objektívu je to príjemné rozšírenie.

K tomuto objektívu je vhodný fotoaparát Nikon D850. Objektív by mal byť v predaji dostupný na prelome mesiacov február / marec. Avšak, ako sme uviedli na začiatku článku, profesionáli aj vďaka olympijským hrám dostanú možnosť tento objektív využívať prednostne.

Cena tohto modelu je 11 200 EUR

Na článku spolupracoval Ondrej Macko.

Prečítajte si aj:

Prvý pohľad: Nikon D850 zvládne odfotiť modelku aj super šport scénu

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.