Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Nikon dnes rozširuje svoj rad teleobjektívov so zoomom o objektívy NIKKOR Z 70-180 mm f/2.8 a NIKKOR Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR. Obidva tieto objektívy sú prekvapivo ľahké a prinášajú tak agilitu a všestrannosť do rúk nadšencov snímajúcich rôzne žánre a širokú škálu objektov.

Objektív NIKKOR Z 70-180mm f/2.8 je všestranný teleobjektív so zoomom umožňujúci vytvoriť zábery blízkych i vzdialených objektov, ktoré vyniknú na rozostrenom pozadí. Vďaka konštantnej vysokej svetelnosti f/2,8 sa výborne hodí na fotografovanie portrétov, životného štýlu, športu, prírody, krajiny, mestských panorám, podujatí a ďalších scén – dokonca aj v slabom svetle. Krátka minimálna vzdialenosť zaostrenia umožňuje vytvoriť ostré zábery pri snímaní blízkych detailov. Po nasadení TELEKONVERTORA Z TC-2,0x možno dosiahnuť zväčšenie až 0,96x, čo je zobrazenie malých objektov na senzore takmer v životnej veľkosti. V kombinácii s telekonvertorom sa tak tento objektív približuje k pravému makro objektívu.

Nikkor Z70 180 2.8
Nikkor Z 70-180 2.8

Superteleobjektív NIKKOR Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR dosiahne ešte ďalej a ľahko pokryje najobľúbenejšie ohniskové vzdialenosti na fotografovanie voľne žijúcich zvierat, vtákov alebo lietadiel, pričom ponecháva dostatok flexibility aj na snímanie športu či krajiny. Výkonná stabilizácia obrazu vstavaná v objektíve udržuje snímky stabilné a vnútorný mechanizmus zoomu prispieva k dobrému vyváženiu objektívu pri snímaní z ruky: sledovanie objektu môžete realizovať bez statívu. Nasaďte na objektív TELEKONVERTOR Z TC-2,0x a získate obrovských dosah 1 200 mm ohniska a stále môžete snímať z ruky!

Nikkor Z 70-180 2.8
Nikkor Z 70-180 2.8

Vďaka ľahkej konštrukcii a spoľahlivému utesneniu voči poveternostným vplyvom sú obidva objektívy ideálne na cestovanie, presne ako sa od teleobjektívov so zoomom očakáva. Objektív NIKKOR Z 70-180mm f/2.8 má hmotnosť iba 795 g (približne) a vďaka dĺžke iba 151 mm je tiež veľmi kompaktný.  Superteleobjektív NIKKOR Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR váži 1 995 g (približne).

Zurab Kiknadze, produktový manažér spoločnosti Nikon Europe, hovorí: „Sme nadšení, že do radu objektívov NIKKOR Z prinášame dva nové teleobjektívy so zoomom. Obidva sú dôkazom rozrastajúceho sa portfólia objektívov s cieľom pokryť širšiu paletu potrieb fotografov. Ak chcete rozšíriť svoj kreatívny potenciál bez toho, aby ste museli čeliť nákladom na profesionálne objektívy, tieto objektívy s veľkými ohniskovými vzdialenosťami vás priblížia k vášmu objektu – a k dokonalému záberu.”

Súhrn kľúčových vlastností: NIKKOR Z 70-180mm f/2.8

Viacúčelový teleobjektív so zoomom: rozsah ohniskových vzdialeností 70 – 180 mm. Ideálny na fotografovanie širokej škály objektov a žánrov.

Kompaktný a ľahký: hmotnosť len 795 g (približne) a dĺžka iba 151 mm.

Vysoká konštantná svetelnosť objektívu f/2,8: zachováva konzistentnú expozíciu v celom rozsahu zoomu. Vytvárajte čisté a ostré snímky aj v slabom svetle pri nižších citlivostiach ISO, používajte kratšie časy uzávierky na zmrazenie pohybu a zvýraznite portréty jemným bokehom.

Ostré detailné zábery: najkratšia zaostriteľná vzdialenosť je iba 0,27 m na najkratšom ohnisku (70 mm) a 0,85 m pri úplnom priblížení (180 mm).

Telekonvertory Z: TELEKONVERTOR Z TC-2,0x umožňuje získať maximálnu ohniskovú vzdialenosť 360 mm a zdvojnásobí reprodukčný pomer objektívu takmer na životnú veľkosť.

Videosekvencie s filmovým charakterom: tiché zaostrovanie a potlačenie zmeny uhla záberu pri zaostrovaní. Pohodlne filmujte z diaľky, využite zábery zblízka či netradičnú kompozíciu.

Ochrana objektívu: spoľahlivé utesnenie pomáha zabrániť vniknutiu prachu a vody do objektívu.1

Cenovo dostupná súčasť trojice najpoužívanejších objektívov: teleobjektív so zoomom NIKKOR Z 70-180mm f/2.8 vám umožňuje zostaviť si spolu s objektívmi NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 a NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 ľahkú súpravu objektívov so svetelnosťou f/2,8.

Súhrn kľúčových vlastností: NIKKOR Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR

Všestranný superteleobjektív so zoomom: široký rozsah ohniskových vzdialeností 180-600 mm na snímanie voľne žijúcich zvierat, vtákov, lietadiel, športu a ďalších objektov.

Výborná obratnosť: hmotnosť len 1 955 g (približne). Stačí jemné otočenie prstenca zoomu pre zmenu zo 180 mm ohniska až na 600 mm a vnútorný mechanizmus zoomu minimalizuje zmenu ťažiska.

Ostrý pri snímaní zblízka: najkratšia zaostriteľná vzdialenosť je iba 2,4 m na 600 mm ohnisku a 1,3 m pri ohniskovej vzdialenosti 180 mm.

Presné automatické zaostrovanie: optimalizované na snímanie rýchlo sa pohybujúcich objektov a zároveň mimoriadne tiché.

Stabilizácia obrazu v rozsahu 5,5 stupňov EV2: optická stabilizácia obrazu vstavaná v objektíve koriguje vibrácie pri snímaní z ruky. Režim SPORT stabilizuje obraz v hľadáčiku.

Videosekvencie z veľkej vzdialenosti: tiché zaostrovanie a potlačenie zmeny uhla záberu pri zaostrovaní. Jednoducho snímajte videozáznamy s nádherne skomprimovaným pozadím.

Ochrana objektívu: spoľahlivé utesnenie pomáha chrániť objektív pred prachom a vodou1 a vďaka tomu, že objektív sa pri zoomovaní nevysúva, je na ňom oveľa menej miest, kde by sa mohol hromadiť prach. Predný prvok objektívu je chránený fluórovou vrstvou od spoločnosti Nikon.

Telekonvertory Z: predĺžte svoj dosah až na 1 200 mm pomocou TELEKONVERTORA Z TC-2,0x alebo na 840 mm pomocou TELEKONVERTORA Z TC-1,4x.

FOOTNOTES

1 Nie je zaručené, že objektív bude odolný voči prachu a kvapkajúcej vode vo všetkých situáciách a za každých podmienok.

2 Na základe normy asociácie CIPA. V režime NORMAL, táto hodnota bola dosiahnutá s objektívom nasadeným na mirrorless fotoaparáte vybavenom obrazovým snímačom zodpovedajúcim formátu 35 mm.

Značky: