Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Nikon dnes oznamuje uvedenie firmvéru verzie 3.00 pre svoj vlajkový fotoaparát – plnoformátový mirrorless fotoaparát Nikon Z 9.

Táto nová aktualizácia firmvéru ponúka vzrušujúce nové funkcie na snímanie videosekvencií aj statických snímok, ako aj vylepšené funkcie ovládania a zobrazovania, ktorými spoločnosť reaguje na potreby používateľov.

Medzi nové funkcie pri snímaní videosekvencií patrí redukcia vysokofrekvenčného blikania a priblíženie Hi-Res¹ – funkcia, ktorá umožňuje priblíženie s vysokým rozlíšením, a tým efektívne predlžuje dosah bez ohľadu na použitý objektív. Medzi nové fotografické funkcie patrí pridanie možnosti C60 do ponuky vysokorýchlostného snímania² – to umožňuje rýchle sériové snímanie frekvenciou 60 snímok za sekundu vo formáte DX a rozlíšení cca. 19 Mpx.

Táto aktualizácia firmvéru tiež ponúka používateľom pohodlnejší pracovný postup vďaka vylepšeným možnostiam prehrávania sérií snímok nasnímaných v režime sériového snímania.

S cieľom lepšie uspokojiť zvýšené požiadavky profesionálov na zobrazovanie a ovládanie došlo k nárastu počtu tlačidiel, ktoré možno použiť ako prispôsobené ovládacie prvky a rozšíreniu prispôsobiteľných funkcií. Okrem toho možno počas prehrávania zobraziť snímky a i menu s vertikálnou orientáciou a boli tiež pridané nové možnosti veľkosti snímky pre formát DX. Medzi ďalšie vylepšenia patrí rozšírenie citlivosti automatického zaostrovania v slabom svetle a lepšia kontrola udržania zaostrenia objektu aj v prípade, že ho na okamih prekryje bližšia prekážka.

Táto inovácia je dôkazom neustáleho záväzku spoločnosti Nikon uspokojovať potreby používateľov prostredníctvom včasných aktualizácií firmvéru, ktoré ponúkajú špičkové funkcie.

Nový firmvér je k dispozícii na stránkach spoločnosti Nikon v centre sťahovania.

Značky: