Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Nikon s potešením oznamuje vydanie verzie 1.1.0 aplikácie NX MobileAir pre mobilné telefóny, ktorá umožňuje prenášať snímky nasnímané digitálnymi fotoaparátmi Nikon na server FTP (File Transfer Protocol) bez potreby počítača.

Aktualizácia prináša nové funkcie, ako je napríklad algoritmus využívajúci hĺbkové strojové učenie na analýzu snímok. To umožňuje fotografom filtrovať snímky podľa špecifických kritérií, ako napríklad druh objektu či podmienky. Pri nahrávaní na server FTP je teraz možné upraviť aj kompresný pomer súboru JPEG a veľkosť snímky, čím možno dosiahnuť rýchlejšie nahrávanie a tým efektívnejší postup od fotografovania až po odovzdanie snímok.

K dispozícii je tiež podpora importovania snímok vo formáte NEF (RAW), čo umožňuje importovať okrem súborov JPEG aj nekomprimované RAW súbory uložené vo fotoaparáte alebo inteligentných zariadeniach do albumov v aplikácii NX MobileAir. Medzi ďalšie zmeny patria nastavenia vlastných predvolieb metadát IPTC a nová funkcia, ktorá zabraňuje opätovnému importu predtým vymazaných snímok do aplikácie. Aplikácia je používateľsky prívetivejšia vďaka zmenám v ovládaní a zobrazení vrátane spôsobu importovania snímok, ako aj vďaka synchronizácii času fotoaparátu a inteligentného zariadenia.
Spoločnosť Nikon bude aj naďalej poskytovať aktualizácie pre aplikáciu NX MobileAir, aby vyhovela potrebám jej používateľov.

Značky: