Vývojári špecializujúci sa na remastrovanie klasických hier pre moderné počítače nevedia nájsť zdrojový kód hry Icewind Dale II.

Beamdog je kanadský vydavateľ, ktorý sa špecializuje na remastrovanie starých RPG hier. Na konte majú napríklad remastery legendárnych hier ako Baldur’s Gate či Planescape: Torment.

Trent Oster, CEO firmy, sa vyjadril, že bez zdrojového kódu žiadnu vylepšenú verziu hry spraviť nemôžu:

Prehľadali sme všetky archívy, do ktorých máme prístup, vrátane všetkého, čo Wizards of the Coast dostali od Atari, a zdrojový kód pre Icewind Dale II sme nenašli. Kontaktovali sme aj priateľov z Obsidianu, keďže mnohí z nich pracovali na vývoji Icewind Dale II, ale ani oni nemajú zdrojový kód. Zasekli sme sa na projekte bez zdrojového materiálu a nemôžeme sa pohnúť, kým ho nenájdeme. Pochopiteľne sme začali pracovať na iných veciach, kým sa situácia nezmení.

Icewind Dale II je RPG z roku 2002 a zároveň poslednou hrou postavenou na legendárnom Infinity Engine. Hru vyvíjalo herné štúdio Black Isle pod vydavateľstvom Interplay, ktoré bolo už vo finančných ťažkostiach. Zdrojový kód sa pravdepodobne stratil niekde vo všeobecnom chaose pri zatvorení Black Isle, bankrote a súdnych sporoch s Interplay, presunu licencie Dungeons and Dragons z Interplay na Atari a potom na Wizards of the Coast, či nejasností ohľadom práv na použitý herný engine,… tak niekde tam skončil zdrojový kód hry.

Dúfajme, že sa zdrojový kód ešte predsa len niekde nájde. Icewind Dale II je výborné RPG a zaslúži si byť zreštaurované pre moderné počítače.

Zdroj: Kotaku

Interplay rozpredáva svoje duševné vlastníctvo

Značky: