Jeden lacnejší, jeden prémiový.

The Wall Street Journal prišiel s informáciou, že Nintendo pripravuje dva nové modely obľúbenej konzoly Nintendo Switch. Tá sa pôvodne dostala na trh v roku 2017 a zaujala originálnym konceptom, ktorý umožňuje hrať v pohybe a tiež aj doma v obývačke.

O vylepšenej verzii konzoly Switch sa špekuluje už dlhodobo a podľa WSJ by sme sa mali dočkať tento rok. Nintendo pripravuje jednu verziu, ktorá bude lacnejšia a tiež aj prémiový model s dôrazom na vylepšený zážitok z hrania.

Lacnejší Switch podľa všetkého neponúkne vibračnú spätnú väzbu a jeho ovládače Joy-Con pravdepodobne nebude možné odpojiť od displeja. Nintendo plánuje uviesť lacnejšiu verziu ako nástupcu prenosnej konzoly 3DS, môže mať teda aj menšie rozmery a prípadne aj uhlopriečku displeja.

V prípade prémiového modelu nie sú k dispozícii žiadne informácie. Dá sa však očakávať nárast výkonu. Všetky detaily by sme mali spoznať v júni na výstave E3.

Nintendo Switch

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Recenzia Nintendo Switch: Prvá herná konzola, ktorá kombinuje mobilné hranie aj konzolu do obývačky

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit