Po predstavení novinky Switch nám ostalo množstvo nezodpovedaných otázok. Vďaka Eurogameru ich je však o niečo menej.

Eurogamer zistil z viacerých zdrojov (ktoré aj v minulosti spoľahlivo informovali o Nintende), že pripravovaná konzola bude mať 6.2″ kapacitný dotykový displej s rozlíšením 720p. Po prvý krát vôbec použije Nintendo kapacitný displej – všetky doteraz používali rezistívne displeje. A po prvý krát vôbec bude mať niektorá ich konzola podporu pre multi-touch, a to rovno až 10 prstov. Doteraz dokázali ich dotykové displeje sledovať len jeden prst/dotyk.

Otázkou ostáva ako sa bude dať tento displej využiť pri zaparkovaní „tabletu“ do dokovacej stanice. Jednou teóriou je, že sa dotykové gestá budú simulovať pomocou Joy Con ovládačov, na ktorých sa nachádza IR senzor – ich mávaním by sa mohli simulovať gestá na televízore.

Ďalšou alternatívou, ktorá by podľa nás mohla byť dobre realizovateľná, je pripojenie „tabletu“ k dokovacej stanici pomocou káblu a a potom by sa zariadenie používalo podobne ako Wii U. Taktiež je možné, že prenos obrazu smerom do dokovacej stanice a TV bude riešený bezdrôtovo, pokiaľ vydrží batéria. Otvorili by sa tak možnosti spätnej kompatibility s predošlou generáciou hardvéru.

Tak či tak, viac informácií budeme mať v januári.

Zdroj: Eurogamer

Prečítajte si aj:

Všetko, čo zatiaľ vieme o hybridnej konzole Nintendo Switch (doplnené)

Značky: