Po 2G a 3G verzii sa na trhu objaví aj model so 4G konektivitou.

Nokia tento rok spôsobila ošiaľ, keď na výstave MWC v Barcelone predstavila remake legendárnej Nokie 3310. Dôraz na nostalgiu sa výrobcovi osvedčil a nová Nokia pútala veľkú pozornosť. Potenciálnym nedostatkom remaku mohol byť iba fakt, že telefón podporoval iba 2G siete. Tento nedostatok Nokia odstránila pomerne rýchlo a v septembri uviedla na trh 3G verziu. Tá je už v predaji aj na Slovensku.

Najnovšie sa spomína 4G verzia Nokie, schválil ju čínsky regulátor. Podľa informácií portálu Phone Radar bude nová verzia podporovať pásma TD-LTE a TD-SCDMA, ktoré sú v Číne najviac používané. Za zmienku stojí tiež fakt, že 4G verzia Nokie využíva operačný systém Alibaba Yun OS. Nie je to však prekvapením, nakoľko aj 3G verzia Nokie 3310 využíva iný operačný systém ako pôvodný 2G model.

Nokia 3310 4G bude tiež lepšie vybavená ako ostatné verzie. Mala by ponúknuť 2,4-palcový displej s rozlíšením 320 × 240 px, 1,5 GHz duálny procesor, 256 MB RAM a 512 MB úložisko. Batéria bude mať kapacitu 1200 mAh. Dostupnosť 4G verzie mimo Číny je aktuálne neznáma, avšak Phone Radar špekuluje, že by medzinárodná verzia mohla využívať odľahčený Android Go.

Zdroj: Phone Radar

Prečítajte si aj:

Recenzia Nokia 3310 (2017): Klasika v modernom prevedení

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit