Spoločnosť HMD Global, výrobca telefónov Nokia, dnes oznámila dostupnosť modelu 4.2 na slovenskom trhu.

Smartfón ponúka prémiové spracovanie, obrazovku s kvapkovitým výrezom pre predný fotoaparát, dvojitý hlavný fotoaparát, inovácie v oblasti AI, najnovší čipset Snapdragon od spoločnosti Qualcomm a aktuálny Android 9 Pie. To všetko za dostupnú cenu.

Dedikované tlačidlo a pokročilá AI

Jednoduchým stlačením nového tlačidla používateľ získa okamžitý prístup k službám Google Asistenta, či už ide o vytáčanie hovorov, počúvanie hudby alebo hlasové zadávanie otázok. Dvojité stlačenie tlačidla poskytne prístup k hlavnej obrazovke Google Asistenta spolu s inteligentnými odporúčaniami, ktoré zahŕňajú informácie o doprave, nezaplatených účtoch a nadchádzajúcich udalostiach v kalendári. Dlhé stlačenie tlačidla spustí walkie-talkie režim, počas ktorého bude Google Asistent načúvať, kým tlačidlo nebude uvoľnené.

Mnoho funkcií je v modeli Nokia 4.2 poháňaných pokročilou AI. Tá napomáha napríklad pri odomykaní telefónu tvárou alebo pri pokročilých operáciách v Google Asistentovi, ako je rýchle spustenie aplikácií alebo spustenie aplikácie fotoaparátu a následné vyfotenie Bothie snímku (fotografia z predného i zadného fotoaparátu v zároveň). Nokia 4.2 navyše umožňuje využiť Google Asistenta bez odomknutia zariadenia. Výsledkom je pohodlné ovládanie a rýchla reakcia na jednotlivé zadania.

Prémiová konštrukcia a inovácie

Nokia 4.2 ponúka 8,4 mm kompaktnú konštrukciu a 5,7-palcový edge-to-edge HD+ displej s kvapkovitým výrezom. Elegantné sklenené prevedenie s kovovou konštrukciou a polykarbonátovým rámčekom zaistí prémiový pocit aj dostatočnú odolnosť pre každodenné použitie. Ako čerešnička na torte pôsobí tlačidlo napájania, ktoré v sebe ukrýva notifikačnú LED diódu. O dostatok výkonu sa potom postará osemjadrový čipset Snapdragon 439 od spoločnosti Qualcomm.

Nokia 4.2 prináša fotografické schopnosti vlajkových modelov do úplne nového cenového segmentu. Dvojitý 13 Mpx fotoaparát posúva každý zachytený záber na novú úroveň a vytvára kvalitné fotografie krajiny aj portréty. Vďaka AI a strojovému učeniu je možné robiť kvalitné snímky hodné zdieľania cez službu Google Photos a dozvedieť sa o fotených objektoch viac vďaka službe Google Lens. Pokročilá aplikácia fotoaparátu ponúkne režim pre bokeh alebo HDR snímky v zlých svetelných podmienkach, kedy je zachytené viac snímok naraz. Tie sú následne vďaka pokročilému algoritmu poskladané do jednej výslednej fotografie, ktorá poteší lepšou svetelnosťou, farebným podaním a väčším dynamickým rozsahom.

Dostupnosť

Nokia 4.2 bude dostupná v nasledujúcich dňoch u vybraných predajcov vo variante s 3 GB RAM a 32 GB úložiskom za cenu 199 €. Dostupná bude v čiernom prevedení.

Zdroj: Nokia

Značky: