Spoločnosť HMD, výrobca mobilných telefónov Nokia, uvádza na predvianočný trh vyššiu verziu modelu Nokia 7.1 za špeciálnu cenu.

Vyšší model je vybavený 4 GB operačnou pamäťou RAM úložiskom s kapacitou 64 GB. K dispozícii bude v modrej (Midnight Blue) variante, neskôr tiež v striebornej (Gloss Steel). Ďalšou zmenou oproti základnej verzii je konfigurácia DualSIM umožňujúci používateľom používať dva rôzne mobilné tarify súčasne. V súvislostí s tým klesá cena základnej SingleSIM verzie Nokia 7.1 (3 GB RAM a 32 GB ROM) na 319 €.

Prémiový dizajn

Nokia 7.1 je zariadením, pri ktorom sa dizajn spája s kvalitou, prémiovými materiálmi a špičkovým spracovaním presne tak, ako sa od smartfónu Nokia očakáva. Zariadenie pôsobí esteticky čistým a príjemným dojmom, a to vďaka použitiu dizajnérskych techník, ktoré sú využívané v šperkárstve a v hodinárstve. Na používateľa tak zapôsobia kontrastné prvky ako rozdielne povrchové úpravy kovu, ktoré sa dopĺňajú spolu so sklom v unikátnom farebnom prevedení.

Nokia 7.1 teda ponúka prémiové spracovanie s dokonalými drobnými úpravami ako je diamantom brúsená hrana hliníkového rámčeka. O pocit robustnosti konštrukcie sa potom postará frézovaný rám z hliníka série 6000 s jadrom z pod tlakom liateho kovu.

 

Pokročilé fotografické funkcie

Nokia 7.1 ponúka duálny 12 Mpx/5 Mpx fotoaparát s optikou ZEISS a dvojfázovú detekciu s rýchlym automatickým zaostrovaním, ktorý umožní zachytiť skvelé snímky v dobrých aj horších svetelných podmienkach. HDR zaisťuje dostatočnú ostrosť snímok. Portrétový režim a bokeh efekt priblížia zachytené zábery profesionálnym fotografiám. O selfie fotografie sa postará 8 Mpx fotoaparát taktiež doplnený o optiku ZEISS.

Predstavenie technológie PureDisplay

Technológia PureDisplay prináša po všetkých stránkach ohromujúce HDR. Vďaka službám, ako sú YouTube, Netlifx a Amazon Prime, ktoré podporujú HDR obsah, a podpore HDR10, je možné sledovať všetky videá na novej úrovni s vyšším kontrastom (s dynamickým kontrastným pomerom 1 000 000: 1), skvelou viditeľnosťou a ohromujúcimi farbami ako v tmavých, tak aj v dobre osvetlených priestoroch. Vysoký dynamický rozsah poskytne Nokia 7.1 aj pri prehrávaní bežných videí. Disponuje totiž technológiou, ktorá pomocou 16bitového enginu zvýši kontrast pri akomkoľvek obsahu.

Technické špecifikácie

  • 5,83” FullHD+ displej s ochranným sklom Corning Gorilla Glass 3, 2.5D
  • Obvodový rám z hliníku série 6000
  • Operačný systém Android Oreo s budúcou aktualizáciou na Android 9 Pie
  • Procesor Snapdragon 636
  • 4 GB RAM, 64 GB ROM, slot pre pamäťové karty MicroSD
  • Hlavný fotoaparát: 12 Mpx (farebný) + 5 Mpx (čiernobiely) s optikou ZEISS, s rýchlym automatickým ostrením, dvojtónový blesk
  • Predný fotoaparát: 8 Mpx s optikou ZEISS
  • Senzor odtlačkov prstov
  • Single SIM a Dual SIM
  • USB C, 3,5 mm audio jack
  • Rozmery: 149,7 × 71,18 × 7,99 mm, 160 g
  • Cena:  339 €

Zdroj:Nokia

Prečítajte si aj:

Nokia 7.1 s výborným displejom a priaznivou cenou sa začína predávať na Slovensku

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.