Nokia 7 Plus bude prvým modelom značky s pomerom strán 18:9.

Nová Nokia bude obsahovať FHD+ displej s uhlopriečkou 6 palcov, ktorý bude krytý ochranný sklom Gorilla Glass, pričom zadná stena bude vyrobená z hliníka a bude v nej osadený duálny fotoaparát Carl Zeiss. Fotoaparát ponúkne 2-násobný optický zoom vďaka širokouhlému 12Mpx snímaču a teleobjektívu s 13Mpx snímačom. Kamery budú podporovať režim Nokia Pro pre jemné ovládanie parametrov snímania. Budú sa môcť vytvárať tzv. „Bothies“ za pomoci zadnej a prednej kamery (pravdepodobne 16Mpx).

Model Nokia 7 Plus bude vyhotovený v dvojfarebnom prevedení. Vďaka niekoľkým pozláteným častiam bude zvýraznený lem skenera odtlačkov prstov, olemovanie hlavného duálneho fotoaparátu a logo Nokia na zadnej strane. O úprave z hliníka sa hovorí, že bude mať jemnú keramickú textúru, čo znamená, že zadná stena by mala byť menej šmykľavá ako obyčajný hliník.

Pre uzatvorenie zoznamu očakávaných špecifikácií bude Nokia 7 Plus obsahovať Snapdragon 660, a až 4 GB pamäte RAM a 64 GB ROM. Nebude chýbať ani slot pre microSD kartu. Samozrejmosťou bude port USB-C s OTG funkcionalitou, rýchlym nabíjaním a najnovší Android Oreo.

Doplnené 16.2.2018: najnovší živý obrázok pripravovanej Nokie 7 Plus.

Nokia 7 Plus – produktová fotka

Zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Nokia 7 bola oficiálne predstavená

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.