Spoločnosť HMD Global pripravuje pod značkou Nokia ďalší telefón.

Zariadenie by malo spadať do kategórie Series 30+ a mohlo by prísť s operačným systémom Kai OS. Tvar je ergonomický a aj hmotnosť je veľmi dobrá. Tá podľa certifikačného úradu TENAA, činí iba 83,6 g. Do telefónu sa zmestila batéria s kapacitou 1200 mAh s tým, že by mala ponúkať viacdňovú výdrž, takže tento telefón nebude neustále na nabíjačke. V prípade moderných smartfónov je to už iná pesnička.

Už pri prvom pohľade je jasné, že od Nokie TA-1139 nemožno očakávať veľa. Ponúkne 2,4-palcový displej s rozlíšením 240 × 320 pixelov, 3 Mpx fotoaparát s LED bleskom, možnosť duálneho SIM používania, slot pre MicroSD karty (do 32 GB), MP3 prehrávač a FM rádio.

Momentálne bude telefón dostupný iba vo verzii s 2G pripojením. Očakáva sa, že verzia s 3G/4G príde neskôr. Tento klasický telefón bude dostupný v čiernej, šedej a červenej farbe.

Nokia TA-1139 na obrázkoch z certifikačného úradu TENAA

Nokia TA-1139 nedostane do vienka ani len semi-inteligentné funkcie modelu 8110 4G s Google Mapami a Asistentom, pretože je poháňaná iba jedným jadrom s taktom 360MHz a iba 8 MB pamäte RAM so 16 MB internou pamäťou. Pokiaľ budete chcieť využívať aj prehrávanie mp3 súborov, prípadne zhotovovať fotografie, tak bude potrebné použiť aj MicroSD kartu, ktorá je v dnešnej dobe naozaj lacná.

Zatiaľ poznáme iba modelové označenie tohto telefónu a ponúka sa jediná otázka. Ako sa bude táto klasická Nokia volať? Je pritom možné, že sa pozeráme na ďalšiu generáciu modelu Nokia 3310. 

Zdroj: Hi-tech

Prečítajte si aj:

Nokia zverejnila kalendár aktualizácií pre začiatok roka 2019. Android Pie aj pre Nokiu 3

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.