Jeho predstavenie údajne nie je ďaleko.

Aj keď uplynulý rok a pol nepriaznivo ovplyvnil technologický priemysel, pre tablety s Androidom sa ukázal ako dobrá príležitosť na rast. Ako rokmi trh s tabletmi upadal, veľa výrobcov ich prestalo vyrábať. Medzi poprednými výrobcami sa na výslní udržal iba Samsung. Avšak Android tablety sa môžu čoskoro opäť dostať do oblasti záujmu vďaka rastúcemu dopytu po zariadeniach s veľkou obrazovkou.

Najnovšie sa na novú vlnu dostáva aj spoločnosť HMD Global, ktorá údajne pracuje na novom tablete s Androidom, ktorý bude vydaný pod značkou Nokia. Pripravovaný tablet má údajne označenie Nokia T20 a bol objavený na viacerých webových stránkach predajcov, pričom odhalil možné špecifikácie a ceny. Portál NokiaMob získal technické parametre pre modely 4G aj Wi-Fi. Tie zahŕňali 10,36-palcový displej, 64 GB úložného priestoru a modrú farbu.

Pokiaľ ide o záznamy maloobchodníkov, 4G verzia tabletu Nokia T20 by mohla stáť v prepočte 240 eur, zatiaľ čo Wi-Fi verzia by mala byť o niečo lacnejšia s cenou približne 220 eur. Uniknuté parametre a ceny potvrdil aj portál NokiaPowerUser. Je potrebné poznamenať, že ide o informácie, ktoré treba brať ako neoficiálne, aj keď to nie je prvýkrát, čo počujeme o novom tablete od Nokie.

Tento tablet sa už skôr objavil na ruskom certifikačnom webe, takže je pravdepodobné, že jeho uvedenie môže byť pomerne blízko. Je však možné, že niektoré uvedené špecifikácie alebo ceny môžu byť nesprávne.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Tab S7+: Dokáže konkurovať iPadu Pro? (PRVÉ DOJMY)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.