Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HMD Global, výrobca telefónov Nokia, dnes oznámila dostupnosť nových modelov Nokia X20 a Nokia G10 na slovenskom trhu.

Nokia X20 poteší skvelým spracovaním, škandinávskym designom, 5G konektivitou, 64MP hlavným fotoaparátom a prísľubom troch rokov hlavných aktualizácií systému a troch rokov bezpečnostných aktualizácií. Nadštandardná je taktiež garancia záručných opráv v období troch rokov. Nokia G10 potom poteší nenáročných používateľov. Ponúkne trojitý fotoaparát, dlhú výdrž na jedno nabitie a istotu dvoch rokov hlavných aktualizácií systému a troch rokov bezpečnostných aktualizácií.

Nokia G10, Zdroj: Nokia

Nokia G10, Zdroj: Nokia

Majitelia Nokia X20 sa môžu ihneď po rozbalení tešiť na najnovší Android 11 s rozhraním Android One. Začiatkom druhej polovice roku 2021 sa naviac Nokia X20 zaradí do vývojárskeho programu Android 12, čím sa stane súčasťou úzkeho výberu telefónov, na ktorých budú môcť vývojári optimalizovať svoje aplikácie pre nadchádzajúcu verziu operačného systému Android 12.

Oba telefóny, ktoré v týchto dňoch mieria na slovenský trh, sú prvými zástupcami nových modelových radov, ktoré prinášajú prehľadnejšie pomenovanie jednotlivých modelov:

  • Séria X: Nokia X20 a Nokia X10 – špičková kvalita spracovania a pokročilé funkcie, trojročná záruka a 100% kompostovateľný kryt v balení, ktorý poskytne dostatočne silnú ochranu proti pádom a zamedzí vykĺznutiu telefónu z ruky.
  • Séria G: Nokia G20 a Nokia G10 – inovatívne funkcie v krásnom a odolnom designu s dosiaľ najdlhšou výdržou na jedno nabitie
  • Séria C: Nokia C20 a Nokia C10 – vstupné modely do sveta inteligentných telefónov, ktoré sú navrhnuté pre dlhodobé používanie

Nokia X20 bude v nasledujúcich dňoch dostupná u vybraných predajcov vo farebnom variante Midnight Blue s 6GB RAM a 128GB úložiskom za cenu 369 €. Nokia G10 potom bude dostupná v Night farebnom variante s 3GB RAM a 32GB za cenu 139 €.

Nokia X20, Zdroj: Nokia

Nokia X20, Zdroj: Nokia

Značky: