Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HMD Global, výrobca telefónov Nokia, dnes oznamuje, že sa nedávno predstavená Nokia X20 čoskoro zaradí do vývojárskeho programu Android 12. Týmto krokom sa telefóny Nokia stávajú súčasťou úzkeho výberu telefónov, na ktorých môžu vývojári vytvárať, testovať a vylepšovať svoje aplikácie pred uvoľnením novej verzie operačného systému pre širokú verejnosť. Vývojári aplikácií budú môcť zahájiť testovanie na Nokii X20 už počas začiatku druhej polovice roka 2021.

Stephen Taylor, CMO v spoločnosti HMD Global: „S veľkým potešením oznamujeme, že vďaka úzkemu partnerstvu so spoločnosťou Google ponúkneme už čoskoro prístup k prvej beta verzii nového systému Android 12.

V HMD Global si veľmi dobre uvedomujeme, že stále väčší počet zákazníkov chce svoje telefóny používať po znateľne dlhší čas. Na základe toho sa okrem kvalitného spracovania zameriavame aj na software, ktorý je taktiež nedielnou súčasťou pre bezproblémový chod zariadenia. Chceme taktiež úzko spolupracovať s našou vývojárskou komunitou na vytváraní tej najlepšej používateľskej skúsenosti s našimi produktmi. Dlhá životnosť zariadení je základom našich nedávno predstavených nových modelových radov telefónov Nokia, ktoré ponúkajú až tri roky veľkých systémových aktualizácií a tri roky pravidelných bezpečnostných aktualizácií. Telefóny Nokia sú naprieč svetom uznávané práve pre svoju aktuálnosť naprieč celým portfóliom.

Už teraz sa nemôžeme dočkať, až obdržíme spätnú väzbu od našich verných fanúšikov značky Nokia a dočkáme sa ich poznatkov, ktoré povedú ku zdokonaleniu našich telefónov a zvýšeniu používateľského komfortu.”

Vývojári, ktorí sa programu zúčastnia, budú môcť spolupracovať a zdieľať svoje nápady a tipy s ďalšími vývojármi a odborníkmi prostredníctvom komunitného fóra pre telefóny Nokia. K zapojeniu sa do komunitného fóra je potrebná registrácia prostredníctvom aplikácie MyPhone, ktorá je k dispozícii na všetkých inteligentných telefónoch Nokia. Prostredníctvom vývojárskeho programu Android 12 môžu testeri komunikovať v 16 jazykoch priamo s interným vývojárskym tímom HMD Global.

Android 12 poskytne používateľom celý rad nových aktualizovaných funkcií, medzi ktoré patria napríklad:

  • Podpora obrázkov vo formáte AVIF, ktorý ponúka značnú dátovú úsporu
  • Lepšie využitie haptickej odozvy v používateľskom prostredí a hrách
  • Nové animácie pri spustení aplikácií
  • Vylepšené funkcie pre ochranu osobných údajov a zabezpečenie zariadení

Vývojársky program poskytuje možnosť zbierať spätnú väzbu od vývojárov, ktorá je dôležitá pre vývoj ďalšieho smerovania operačného systému Android. Všetky zistené poznatky širokej používateľskej základne z celého sveta a rôznych kultúr pomôžu maximálne doladiť Android 12 pred uvoľnením pre koncových používateľov.

Značky: