Spoločnosť Nokia v Pekingu oficiálne predstavila model X6. 

Model X6 je prvým smartfónom značky Nokia, ktorý obsahuje výrez v displeji. Ten má 5,8″ a ponúka rozlíšenie 1080 x 2280 pixelov. Najnovší počin spoločnosti Nokia sa dočkal aj duálneho fotoaparátu s AI funkcionalitou a HDR. Vďaka použitiu výrezu sa natiahol aj pomer strán displeja na 19:9.

V tele Dual SIM smartfónu (hybridný slot) tepe čipset Snapdragon 636, ktorý dopĺňa až 6 GB (aj verzia so 4 GB) operačnej pamäte RAM. Vnútorná pamäť, podľa verzie, ponúka 32 až 64 GB a dá sa rozšíriť použitím MicroSD kariet do hodnoty 256 GB.

Fotoaparát, ktorý prináša inteligentné funkcie dosahuje rozlíšenie pri hlavnom snímači 16 Mpx (f/2.0, EIS), ktorému sekunduje 5 Mpx senzor (f/2.2). Rozlíšenie 16 Mpx ponúka aj predný fotoaparát. Pri modeli Nokia X6 nehľadajte pri fotoaparátoch logo Zeiss, ktoré je späté so zariadeniami Nokia už veľmi dlho.

V ponuke modelu je aj rýchle nabíjanie batérie s kapacitou 3060 mAh pomocou Quick Charge 3.0. Po vybalení z krabičky je nainštalovaný Android 8.1 Oreo. Zaujímavosťou je aj režim Nerušiť pre pokojné hranie hier.

S rozmermi 147.2 x 70.98 x 7.99 mm a hmotnosťou 151 g bude Nokia X6 aktuálne stále patriť k tým menším zariadeniam, ktoré sa v dnešnej dobe objavujú na trhu.

Cenovka by mala byť v prípade novej Nokie X6 nastavená veľmi rozumne. Očakáva sa na úrovni od 235 €. Presné ceny verzií zatiaľ nie sú známe, ako ani ich dostupnosť.

Nezabudlo sa ani na funkciu Bothie, ktorá súčasne využíva predný a aj zadný fotoaparát. Predný fotoaparát poslúži aj pre funkciu Face unlock, ktorá odomkne smartfón po naskenovaní tváre.

Zdroj: ndtv.com

Prečítajte si aj:

Asus ZenFone 5 mieri do predaja. Ponúkne výbornú výbavu za rozumnú cenu

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.