Asus predstavil modelový rad ZenFone 5 vo februári na MWC v Barcelone.

Zakrátko po predstavení sa ZenFone 5 objavil v predaji iba na niektorých vybraných trhoch. Teraz by sa mala celá situácia zmeniť. Pozitívne informácie pochádzajú z Holandska, kde sa novinka začne predávať v priebehu dvoch týždňov. Ostatné krajiny EÚ by mali nasledovať.

Cena za Asus ZenFone 5 sa bude pohybovať na úrovni 399 € a pokiaľ by ste chceli byť medzi prvými, ktorí budú vlastniť ZenFone 5, tak odporúčame navštíviť práve Holandsko. 

ZenFone 5 predstavuje stredný model smartfónov spoločnosti Asus. Vrcholom tejto modelovej línie je ZenFone 5Z a základný model nesie označenie ZenFone 5 Lite. Pokiaľ by ste sa chceli dozvedieť o nových smartfónoch Asus ZenFone 5 viac, tak si pozrite našu reportáž priamo z MWC 2018 v Barcelone.

Asus ZenFone 5

ZenFone 5 sa môže pochváliť 6,2” LCD displejom s pomerom strán 18,7:9 a rozlíšením 1080 x 2246 pixelov. O výkon sa postará Snapdragon 636 spolu so 4 GB pamäte RAM. Hlavný duálny fotoaparát ponúkne rozlíšenie 12 Mpx + 8 Mpx. Rovnaké rozlíšenie 8 Mpx má aj predný fotoaparát a o dostatok energie sa postará 3300 mAh batéria. Po rozbalení budete mať nainštalovaný Android 8.0 Oreo.

zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

MWC 2018: ASUS ZenFone 5Z má prémiovú výbavu a cenovku pod 500 eur (doplnené o video)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.