Silnú konkurenciu prinesú do strednej triedy nové modely Nokia 7.2 a Nokia 6.2. Vybrať si môžete aj z celkom nového portfólia klasických (future) telefónov – odolná Nokia 800 Tough, ktorá zvládne armádne podmienky a Nokia 2720 Flip s takzvanou „véčkovou“ konštrukciou.

Spoločnosť HMD Global nás na výstave IFa pozvala na predstavenie nových telefónov a zo stránky počtu predstavených produktov na jednu tlačovku toto vystúpenie patrilo medzi najlepšie. Nokia totiž predstavila hneď päticu nových telefónov. Medzi nimi dva nové inteligentné telefóny: Nokia 7.2 s 48 MPx trojitým fotoaparátom s optikou ZEISS a Nokia 6.2 s výborným displejom s technológiou PureDisplay a trojitým fotoaparátom s AI.

HMD Global taktiež rozšírila svoje portfólio v oblasti klasických tlačidlových telefónov. Nokia 800 Tough je prvým klasickým telefónom spoločnosti HMD Global, ktorý prináša zvýšenú odolnosť a dlhú výdrž na jedno nabitie v kombinácii s modernými funkciami ako sú Google Asistent, WhatsApp, 4G a ďalšie.

Nokia 2720 Flip je kompaktné zariadenie s „véčkovou“ konštrukciou, ktoré poteší modernými funkciami aj vďaka integrácii AI technológií. Vďaka tomu je vhodným telefónom pre všetkých, ktorí sa obzerajú po dostupnom telefóne či túžia po „digitálnom detoxe“. Nokia 110 ponúkne množstvo  zábavy v kompaktnom tele za veľmi príjemnú cenu.

Budúcnosť telefónov Nokia

Spoločnosť HMD Global ďalej oznámila svoju víziu budúcnosti telefónov Nokia. spojenú s investíciami do vývoja. Tieto investície sú zamerané na hlbšie odlíšenie telefónov Nokia od konkurencie v oblasti fotografovania, zobrazovacej technológie, bezpečnosti, designu a použitých materiálov. Značku Nokia tiež uvidíme v spojení s technológiou 5G a to za zaujímavé ceny. Stane sa tak v roku 2020.

Dve novinky zo strednej triedy

Sem patria telefóny Nokia 7.2 a Nokia 6.2. Oba telefóny ponúknu moderný fotoaparát a efektný displej a pozadu neostalo ani spracovanie. Prémiové materiály doplňuje škandinávsky design.

Nokia 7.2 – zameraná na fotografiu

Nokia 7.2 sa pýši výkonným 48 MPx trojitým fotoaparátom s technológiou Quad Pixel a optikou ZEISS. Majitelia novinky sa dočkajú množstva zlepšení v oblasti fotoaparátu.

Prvý z nich je integrácia bokeh efektu na úrovni klasických DSLR fotoaparátov, o ktorý sa postarala spoločnosť ZEISS. ZEISS bokeh štýl zaistí portrétovú fotografiu s úžasne rozostreným pozadím. Pre úplnú slobodu možno rozostriť ako popredie, tak aj pozadie fotografie a vykúzliť tak zaujímavý efekt. Nokia 7.2 poskytne taktiež ostré snímky behom večerných chvíľok vďaka špeciálnemu nočnému režimu, ktorý je podporený AI technológiou v kombinácii s vysoko citlivým 48 MPx fotoaparátom.

Nokia 7.2 stavia na úspechoch svojich predchodcov z radu 7 a ponúkne dvojdennú výdrž na jedno nabitie, výborný displej s technológiou PureDisplay HDR a príznačný severský design.

Nokia 6.2 – dych berúci displej a trojitý fotoaparát

Nokia 6.2 je prvým telefónom z radu 6, ktorý ponúkne trojitý fotoaparát a PureDisplay technológiou.

Za dostupnú cenu tak zákazník získa vydarené fotografie a zaujímavý zážitok behom pri sledovaní obsahu a to vďaka technológii HDR. Tá bude všade prítomná vďaka špeciálnemu zobrazovaciemu procesoru, ktorý poskytne až miliardu farebných odtieňov. Vďaka kombinácii trojitého fotoaparátu a AI technológie budete schopní zachytávať tie najdetailnejšie fotografie.

Chýbať nebude ani režim bokeh a možnosť zachytiť širokouhlé snímky. Dvojdenná výdrž na jedno nabitie zaistí, že sa nemusíte báť vybitia telefónu v nevhodnom momente. Model Nokia 6.2 zostáva verný svojmu škandinávskemu pôvodu a ponúkne precízne spracovanú konštrukciu, prémiové materiály a unikátny design.

Rozšírené portfólio klasických telefónov pre všetky potreby

Nokia 800 Tough – nový etalón odolnosti a výdrže

Nokia 800 Tough je prvým odolným telefónom spoločnosti HMD Global Prístroj ponúkne odolnosť proti vode a prachu, ale nemusíte sa obávať ani pádov a vysokých teplôt.

Je to skrátka ideálny spoločník do náročného prostredia a pre odvážnych outdoorových nadšencov. Taktiež inteligentné funkcie si tu našli svoje miesto a nechýba tak napríklad Google Asistent, WhatsApp, Facebook alebo 4G konektivita.

S modelom Nokia 800 Tough spoločnosť HMD Global mieri aj do B2B odvetvia, kde môžu zákazníci oceniť odolné zariadenie a na cestovateľov, ktorí odolný telefón ocenia behom svojich dobrodružstiev.

Nokia 2720 Flip – znovuzrodená a obohatená o 4G

Nokia 2720 Flip je klasickým telefónom, ktorý je navrhnutý pre moderného zákazníka.

Ponúkne kompaktnú konštrukciu, integrovanú AI technológiu a dostatočnú odolnosť vo forme „véčkového“ telefónu. Ani tu nechýba Google Asistent, Facebook a ďalšie moderné funkcie. Nokia 2720 Flip ponúkne taktiež núdzové tlačidlo a ICE (In Case of Emergency) informačné menu.

Tento model je ideálnym spoločníkom pre tých, ktorí túžia po digitálnom detoxe, ale taktiež pre rodiny, ktoré ocenia možnosť zostať v spojení.

Nokia 110 – zábava do vrecka

Nokia 110 je ideálnym telefónom pre tých, ktorí ocenia zábavu na cestách.

Ponúkne MP3 prehrávač, zabudovaný fotoaparát a FM rádio. Nechýbajú ani obľúbené hry, vrátane legendárneho titulu Hadík. So skvelou výdržou na jedno nabitie môžete telefonovať od úsvitu do súmraku. Nokia 110 stavia na úspechu modelu Nokia 105 a za veľmi podobnú cenu ponúkne naviac fotoaparát, možnosť počúvania hudby a obľúbené hry.

Cenu a dostupnosť jednotlivých modelov na slovenskom trhu čoskoro upresníme. Na tlačovej konferencii boli zverejnené globálne ceny, ktoré sa od tých slovenských môžu mierne líšiť.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.