Funkcia bude predstavená už dnes na konferencii WWDC.

V obchode iTunes sa objavila nová aplikácia Files. Tá ešte nie je dostupná na stiahnutie, avšak informácie z obchodu naznačujú, že pôjde o systémovú funkciu novej verzie systému iOS 11.

Správa súborov bola v systéme iOS vždy na druhej koľaji, čo Applu mnohí používatelia vyčítali. Výrobca iPhonu si očividne zobral ich pripomienky k srdcu a manažment súborov vylepšil. Zatiaľ nie je jasné, ako bude táto funkcia fungovať v praxi. Dôvod je ten, že systém iOS vždy ponúkal prístup iba k súborom v rámci konkrétnej aplikácie. Je možné, že Apple to čiastočne pozmení alebo vytvorí nejakú spoločnú časť  úložiska pre potreby hlavnej aplikácie na správu súborov.

Aplikácia Files bude predinštalovanou súčasťou systému iOS 11. Záujemcovia si ju budú môcť stiahnuť z obchodu App Store, ak sa ju rozhodnú odinštalovať. Informácie o novej aplikácii takisto naznačujú, že Apple už nebude v novej verzii systému iOS 11 podporovať 32-bitové aplikácie.

Zdroj: 9to5mac

Prečítajte si aj:

WWDC 2017: Apple predstaví tieto novinky

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit