Fanúšikovia značky Apple, tešte sa.

WWDC je vývojárska konferencia spoločnosti Apple. Spoločnosť využíva túto príležitosť, aby oznámila prevažne softvérové novinky. Tento rok však bol bohatý aj na hardvérové oznámenia.

Apple vylepší MacBooky. Pred polrokom predstavené MacBooky Pro aj 13-palcový MacBook Air dostanú vynovené verzie s novými procesormi 7. generácie Intel Core. Dizajnové zmeny však nečakajte.

Predstaví nový iPad Pro. Ten ponúkne doteraz nevídanú uhlopriečku 10,5 palcov. Rozmerovo bude takmer rovnaký ako existujúce 9,7-palcové modely, avšak vďaka menšiemu rámiku okolo displeja bude mať väčšiu zobrazovaciu plochu.

Novinkou bude inteligentný reproduktor s asistentkou Siri. Kruh sa uzatvorí a na trh s inteligentnými reproduktormi vstúpi aj Apple. Aktuálne sú v predaji zariadenia Google Home s Google Asistentom, Amazon Echo s asistentkou Alexa a Microsoft so spoločnosťou Harman Kardon oznámili prvý reproduktor s Cortanou, ktorý sa začne predávať tento rok. Je logické, že Apple reproduktor so Siri musí taktiež prísť na trh, skôr či neskôr. Jeho oznámenie sa očakáva dnes.

Spoznáme novinky operačného systému iOS 11. Zatiaľ čo pri hardvérových predstaveniach nie je ešte úplne isté, či ich naozaj spoznáme všetky už dnes, jedna vec je istá – na WWDC uvidíme novinky operačného systému iOS 11. Očakávajú sa nové funkcie, resp. vylepšenia, ktoré súvisia s využitím umelej inteligencie. iOS 11 vo verzii pre iPady by mal takisto priniesť nové funkcie, zamerané na produktivitu, ako je podpora viacerých používateľov a extra funkcie stylusu Apple Pencil.

Apple chystá aj novinky v rámci platforiem macOS, tvOS a watchOS a aj o tých bude dnes určite rozprávať.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Apple predstavuje novinky na konferencii WWDC 2017

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit