Aplikácia Your Phone bude dostupná pre iOS aj Android.

Microsoft predstavil na konferencii Build 2018 novú aplikáciu pre Windows 10, ktorá bude určená na diaľkové ovládanie vášho smartfónu. Aplikácia Your Phone má uľahčiť kontrolu notifikácií, SMS správ a ďalších funkcií vášho smartfónu bez toho, aby ste museli telefón manuálne zobrať z pracovného stola a odomknúť ho. Namiesto toho využijete špeciálnu aplikáciu a nové udalosti v smartfóne skontrolujete priamo cez počítač.

Microsoft tvrdí, že aplikácia umožní pristupovať k správam, fotografiám a notifikáciám, ďalšie funkcie by mali pribudnúť neskôr. Your Phone bude dostupný pre iOS aj Android, mobilný operačný systém od Googlu však umožní lepšiu interakciu s telefónom. Platforma iOS je viac obmedzená, takže niektoré funkcie nebudú k dispozícii.

Microsoft oznámil, že novú aplikáciu začne testovať už tento týždeň v rámci preview verzie systému Windows 10, ktorá bude dostupná pre členov testovacieho programu Windows Insider. Pre širokú verejnosť by mala byť aplikácia dostupná na jeseň spoločne s ďalšou veľkou aktualizáciou systému.

Rozhranie aplikácie Your Phone pre Windows 10

Zdroj: Microsoft 

Prečítajte si aj:

Microsoft sprístupnil ďalšiu veľkú aktualizáciu pre Windows 10. Ako si ju stiahnuť a čo ponúka? (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit