Oxford Collocations Dictionary for Students of English poteší množstvom informácií.

Táto aplikácia pre iOS zariadenia nahrádza knižné vydanie výkladového slovníka anglického jazyka. Obsahuje viac ako 250 tisíc kombinácií slov a cez 9 tisíc slovných spojení. Práve na slovné spojenia bol pri jeho zostavovaní kladený najväčší dôraz. Používateľským rozhraním neohúri. Je jednoduché. V prípade iPadu je rozdelené do dvoch častí. Ľavá časť obsahuje zoznam slov, v pravej časti sa zobrazuje vyznačené slovo a bližšie informácie o ňom. Nechýba možnosť vyhľadávania a histórie.

Oxford Collocations Dictionary je určený používateľom, ktorí majú aspoň základné znalosti angličtiny. Slovenský preklad v slovníku nenájdete, takže musíte pochopiť význam slova. Na každé slovo je možné ťuknúť a zobraziť tak jeho definíciu, vrátane nahranej výslovnosti v britskej a americkej angličtine. To je príjemný bonus.

Súčasťou aplikácie je výkladový slovník s nahovorenou výslovnosťou

Súčasťou aplikácie je výkladový slovník s nahovorenou výslovnosťou

Aplikácia vyniká najmä bohatým zoznamom slovných spojení, ktoré sú dostupné ku každému slovu. To je aj hlavný dôvod, prečo si ju zakúpiť. Výklady slov nie sú v prípade tohto slovníka prioritou. Autori ich zakomponovali, aby zabezpečili, že slovám porozumiete. Aplikácia vám má v prvom rade pomôcť naučiť sa vyjadrovať po anglicky prirodzenejšie a správne. K dispozícii sú frázy a takisto kombinácie zvoleného slova s prídavným menom, slovesom atď. V závislosti od konkrétnej situácie.

Počas používania slovníka sme ocenili záložku Favourites. Tá zvyčajne obsahuje iba slová, ktoré si zvolí používateľ. V tomto prípade je však predpripravených 17 kategórií, ktoré obsahujú najčastejšie používané slová z politiky, športu, financií, módy, pracovného prostredia atď.

Oxford Collocations Dictionary považujeme za užitočnú aplikáciu, ktorá bude prínosom pre určitú skupinu používateľov. Aj kvôli cene 28,99 EUR. Na druhej strane, za knižné vydanie by ste zaplatili podobnú sumu. Výhodou aplikácie je oveľa rýchlejšie vyhľadávanie slov.

Kupujte v obchode AppStore.

Funkciu Favourites oceňujeme. Autori pripravili výber dôležitých slov podľa jednotlivých kategórií

Funkciu Favourites oceňujeme. Autori pripravili výber dôležitých slov podľa jednotlivých kategórií

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit