Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prvýkrát na cestách v čisto elektrickom kompaktnom modeli od značky Mercedes-EQ: traja medzinárodní influenceri z oblasti automobilov, techniky a životného štýlu popisujú svoje prvé dojmy z pobytu na palube novej EQA.

EQA ktorá predstavuje vstup do čisto akumulátorovo elektrického sveta vozidiel značky Mercedes‑EQ. Veľmi osobné a emocionálne videoklipy sú začlenené v rámci digitálnej svetovej premiéry vozidla EQA, ktorá sa uskutoční v stredu 20. januára 2021 o 11:00 hod.na platforme Mercedes me media v rámci mediálneho špeciálu na adrese https://media.mercedes-benz.com/EQA a následne bude k dispozícii ako video na vyžiadanie. Okrem originálneho znenia v angličtine sú k dispozícii prepisy v celkovo deviatich jazykoch. Marius Philipp (produktový manažér EQA, Mercedes-Benz AG) a Jörg Bartels (vedúci integrácie kompletného vozidla, Mercedes‑Benz AG) okrem toho predstavia podrobnosti a vybrané kľúčové vlastnosti novej EQA. Kompaktné elektrické vozidlo SUV bude k dispozícii na jar 2021 u európskych autorizovaných obchodníkov Mercedes-Benz.

Nová EQA prevzala všetky pozitívne vlastnosti sesterského modelu GLA a kombinuje ich s vysokoefektívnym elektrickým pohonom. EQA 250 s výkonom 140 kW (kombinovaná spotreba elektrického prúdu: 15,7 kWh/100 km; kombinované emisie CO2: 0 g/km)[1] demonštruje, ako si značka s hviezdou predstavuje e-mobilitu šitú na mieru rôznym potrebám mladých cieľových skupín v meste. Po uvedení na trh budú postupne nasledovať ďalšie výkonové stupne s výkonom až viac ako 200 kW, ako aj variant s náhonom na všetky kolesá.

Pre všetkých zákazníkov bez rozdielu je dôležité jednoduché zaobchádzanie s EQA počas všedného dňa. Zabezpečuje ho napríklad sériovo dodávaná navigácia s Elektrickou inteligenciou. Tá vypočítava najrýchlejšiu trasu do cieľa. Na základe prebiehajúcich simulácií dojazdu sa pritom zohľadňujú potrebné zastávky na nabíjanie rovnako ako množstvo ďalších faktorov, ako topografia a počasie. Tým sa uľahčuje úvod pre všetkých tých, ktorí sa prvýkrát rozhodli pre plnoelektrické vozidlo.

Mercedes-Benz sprístupní na platforme Mercedes me media rozsiahle podrobné informácie o novej EQA na stiahnutie vo forme videí, grafík, tlačových správ a obrázkov. Okrem toho existuje v rámci digitálnej svetovej premiéry možnosť virtuálnej diskusie s odborníkmi od značky Mercedes-Benz.

[1] Spotreba elektrického prúdu bola zistená na základe nariadenia 692/2008/ES. Spotreba elektriny závisí od konfigurácie vozidla. Ďalšie informácie o oficiálnej spotrebe paliva a oficiálnych špecifických emisiách CO₂ nových osobných motorových vozidiel sú uvedené v Príručke o spotrebe paliva, emisiách CO₂ a spotrebe elektriny nových osobných motorových vozidiel, ktorú získate bezplatne na všetkých predajných miestach a na stránke www.dat.de spoločnosti Deutsche Automobil Treuhand GmbH.

Značky: