Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Bezpečnosť a súkromie patria v súčasnosti medzi najdiskutovanejšie témy technologického sveta. Medzi top priority ich radia aj poprední výrobcovia smartfónov. Najnovšia vlajková loď spoločnosti Huawei, model Mate 20 Pro, prináša v oblasti bezpečnosti niekoľko inovácií, ktoré stoja za pozornosť.

Bezpečnosť našich údajov leží do veľkej miery na pleciach výrobcov smartfónov a ďalších mobilných zariadení. Tí neustále vyvíjajú technológie s jediným cieľom – zvýšiť nielen bezpečnosť dát, ale aj používateľský komfort pri prístupe k nim. Čerstvým príkladom tohto smerovania je čínsky najnovší prémiový model od Huawei.

Huawei Mate 20 Pro

Druhý najväčší výrobca inteligentných telefónov na svete spustil len pred pár dňami predaj svojej novej série Mate 20 s vlajkovou loďou Mate 20 Pro. Nadelil je inovatívne technológie s dôrazom na maximálne bezpečie. Predstavujeme tri bezpečnostné riešenia, ktoré svetu mobilov prináša práve čínsky výrobca.

3D rozpoznávanie tváre

Toto riešenie umožňuje zariadeniu pomocou mapovania tváre používateľa s tisíckou premietnutých infračervených bodov presne rozpoznať, či skutočne ide o tvár jeho majiteľa. A to nielen spredu, ale z rôznych uhlov. Preto je teraz možné sa nad telefón, položený na stole, jednoducho nakloniť, a zariadenie sa v zlomku sekundy odblokuje.

Umelá inteligencia opäť pomáha pri fotení. Má aj iné využitie

Miera falošnej zhody (FAR), teda situácie, kedy sken obrazu označí cudziu tvár za vašu, dosahuje hodnotu jedna k miliónu. Iba v jednom z milióna prípadov atakov na váš telefón môže dôjsť k neautorizovanému odomknutiu. Táto vylepšená bezpečnostná funkcia podporuje tiež riešenia ako App Lock, File Safe či PrivateSpace.

PrivateSpace

Za pozornosť stojí aj posledná menovaná funkcia PrivateSpace. Ide o samostatnú časť systému, kam môžete presunúť napríklad citlivé aplikácie. Prostredníctvom správnych nastavení sa k nej môže dostať iba používateľ s prednastavenými biometrickými údajmi, čo si smartfón overí prostredníctvom 3D skenu tváre alebo odtlačku prsta.

Privátny priestor tak umožňuje skryť všetky dáta, ktoré sú určené len pre vás – bez ohľadu na to, či ide o súbor citlivých fotografií, aplikácie alebo finančnú správu vašej spoločnosti.

Klasika zabudovaná v displeji

Ďalšou novinkou, ktorú Huawei Mate 20 Pro prináša, je senzor odtlačku prsta, integrovaný priamo v displeji smartfónu. Pri tomto spôsobe odomknutia stačí priložiť prst na určené miesto na zamknutej obrazovke. Zariadenie v zlomku sekundy analyzuje odtlačok a v prípade pozitívnej zhody smartfón odomkne. Huawei prišiel s touto inováciou na trh ako prvý z veľkých výrobcov.

Bezpečnosť dát sa stala veľkou témou a motorom rôznych technológií. Aj pri používaní najinovatívnejších funkcií však platí, že bezpečnosť závisí aj od samotného používateľa. Pretože bez správnych návykov a disciplíny nebude účinná ani tá najpokročilejšia technológia.

Značky: