Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 3. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Samsung Galaxy S24: je to naozaj revolúcia v smartfónoch?

O Galaxy S24 toho celkom veľa uniklo na internet. Berieme to ako súčasť účinného marketingu výrobcu. Teraz je už všetko oficiálne, toto je naozaj nová rodina Galaxy S24. Ono je to totiž tak, že dnes už smartfón ani tak nie je o hardvérovej výbave telefónu. Je to o tom, čo môžete s telefónom robiť. Pred rokmi to bolo zariadenie na komunikáciu, vrátane prístupu na internet. Potom to bolo zariadenie, ktoré je vlastne fotoaparátom a kamerou a máte ho neustále pri sebe. 

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. ESET VPN: Takto funguje aplikácia od ESET-u (RECENZIA)

Bezpečné pripojenie prostredníctvom tohto šifrovaného kanála je žiadanou voľbou u čoraz väčšej skupiny používateľov. Mnohé aplikácie, ako napríklad Opera alebo Edge, pridávajú takéto prepojenie zadarmo. Je to ideálny spôsob, ako ochrániť svoje dáta vysielané prostredníctvom Wi-Fi sietí, nad ktorými nemáte priamu kontrolu.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Váš Android smartfón vás po aktualizácii prevedie novými funkciami

Nové verzie systému Android so sebou už neprinášajú prelomové funkcie a novinky, ktoré si všimnete na prvý pohľad. Ani zmeny používateľského prostredia nie sú také výrazné a mnohí teda veľké aktualizácie Androidu prejdú bez toho, aby si ich všimli. Aj napriek tomu ešte stále Google vylepšuje svoj operačný systém pre smartfóny a neustále prináša novinky. Najnovšia funkcia Android smartfónov sa však bude týkať samotných aktualizácií a noviniek, ktoré prinášajú.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Mapy Google dostali skvelú funkciu. Má to však háčik

Nová funkcia je síce v Mapách pre Android dostupná aj na Slovensku, ale nebude ju zatiaľ možné širšie využívať kvôli chýbajúcej infraštruktúre, ktorú na fungovanie potrebuje. Na druhej strane, na Slovensku by sme potrebovali mať najskôr postavené viaceré tunely (nielen rozostavané), aby funkcia mala pre slovenských vodičov väčší zmysel.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Prečo smart hodinky nepresne merajú nadmorskú výšku a prevýšenie a čo sa s tým dá robiť?

S otázkou, prečo hodinky merajú nepresne výšku, som sa počas posledných mesiacov stretol viackrát. Stručná odpoveď je, že dôvodom je technológia, ktorú smart hodinky využívajú na tento účel. Dlhšiu odpoveď sa pokúsim vysvetliť v článku.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Polar H10: Najlepší hrudný pás, ak nemáte Garmin hodinky (RECENZIA)

Hrudný pás je príslušenstvo, ktoré je nevyhnutné pre mnohých rekreačných aj profesionálnych športovcov. Ponúka najpresnejšie meranie tepu, keďže sa nachádza na hrudi a je tak priamo pri srdci. Vďaka tomu dokáže okamžite zachytiť najmenšie zmeny tepu. Toto smart hodinky nedokážu, keďže tie zaznamenajú zmeny v tepe až o niekoľko milisekúnd neskôr, keďže ho merajú zo zápästia.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj:

Značky: