Zmena plánu u Warner Bros. Discovery.

Spojenie streamovacích služieb HBO Max a Discovery+ do jednej sa skomplikovalo. Informuje o tom Wall Street Journal, podľa ktorého majiteľ obidvoch platforiem, gigant Warner Bros. Discovery, zmenil stratégiu.

Po novom vraj nová streamovacia služba, ktorej názov má byť Max, bude síce mať všetok obsah z HBO Max a aj väčšinu z Discovery+, ale to zostane zachované ako samostatná služba v súčasnej podobe. Doterajší používatelia ju teda budú môcť ďalej využívať, ak im bude postačovať a nebudú mať záujem o platformu Max.

Toto rozhodnutie údajne súvisí s obavami materskej spoločnosti Warner Bros. Discovery, že stratí časť z celkovo 20 miliónov predplatiteľov Discovery Plus, ktorí nechcú míňať viac na túto novú streamovaciu službu.

Pochopiteľne, je takmer isté, že po vytvorení Max dôjde v porovnaní s HBO Max k zdraženiu, čo zase môže odradiť niektorých doterajších zákazníkov tejto služby. Tých je pritom niekoľkonásobne viac, pretože obidve platformy spolu vraj majú 92 miliónov predplatiteľov a z nich spomínaných 20 miliónov si platí za Discovery+.

Ešte v novembri 2022 generálny riaditeľ Warner Bros. Discovery avizoval, že k spojeniu služieb dôjde skôr než bolo pôvodne plánované. Malo sa tak totiž stať v lete tohto roka, ale spoločnosť fúziu presunula na jar.

Zdroj: Wsj.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.