Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Skupina Renault sa s podporou svojej Nadácie Renault a Združenia Prévention Routière (Bezpečnosť na cestách) rozhodli spoločne konať a zvýšiť informovanosť o správaní sa a o nebezpečenstvách na cestách vytvorením webovej stránky: road4us.org

Jedinečná iniciatíva prameniaca zo znepokojujúceho pozorovania

Podľa správy Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) z roku 2018 sú dopravné nehody hlavnou príčinou úmrtí ľudí vo veku od 5 do 29 rokov a sú zodpovedné za 1,35 milióna úmrtí ročne, alebo za 1 smrť každých 24 sekúnd na celom svete.

S cieľom poskytnúť užitočné riešenia pre tento problém v oblasti verejného zdravia, obaja partneri vykonali prípravné práce na identifikáciu hlavných príčin nehôd a rizikového správania na cestách. Toto vyšetrovanie podporené výskumom WHO umožnilo obom partnerom – Nadácií Renault a Združeniu Prévention Routière (Bezpečnosť na cestách) – stanoviť preventívne usmernenia týkajúce sa hlavných rizík: alkohol, prilby, bezpečnostné pásy, drogy, motocykle, chodci, záchranná služba, smartfóny, bicykle, viditeľnosť, rýchlosť atď..

Univerzálny, zábavný a bezplatný

Webová stránka Road4us, jediná svojho druhu, je navrhnutá tak, aby bola ľahko použiteľná a prístupná všetkým typom účastníkov cestnej premávky, či už ide o chodcov alebo vodičov, bez ohľadu na kultúru, vek alebo úroveň vzdelania.

Na tento účel boli navrhnuté jednoduché ilustrácie s univerzálnymi kódmi bez textových alebo kultúrnych konotácií. Tieto vizuály, ktoré si môžete bezplatne stiahnuť, môžu tiež voľne používať pedagógovia, učitelia alebo združenia.

Navigácia na webovej stránke je dostupná v 7 jazykoch: francúzština, angličtina, španielčina, portugalčina, čínština, arabčina a hindčina.

Road4us bol testovaný vopred so širokou škálou publika a je tiež kolektívnym a vyvíjajúcim sa nástrojom. Používatelia internetu môžu každému obrázku priradiť hodnotenie a navrhnúť vylepšenia tak, aby lepšie vyhovovali potrebám účastníkov cestnej premávky, a tak zlepšili porozumeniu správ.

Značky: