Tri nové programy od ESET-u prinášajú zdokonalenie funkcií, ktoré poznáme z minulých verzií.

Výrobca sa vydáva cestou vylepšovania toho, čo už pozná a toho, čo považuje za najdôležitejšie. Funkcie sú priamo integrované v detekčnom jadre, modifikácia prostredia má len minimálne zmeny.

Aktualizáciu nových verzií získate automaticky počas platnosti vašej licencie. Nie je potrebné kupovať novú licenciu a aktualizuje sa automaticky. Platí to pri všetkých troch nových verziách – NOD32 Antivirus, Internet Security a Smart Security Premium. Niektoré z vlastností sú dostupné len pre posledné dva zmienené programy. Je to zároveň najlepšia voľba ako ochrániť svoj počítač.

Kým NOD32 Antivirus je hlavne antivírus a nemá firewall a ďalšie prvky ochrany vhodné pre používateľa a jeho dáta, Internet Security je stredná cesta ako ochrániť svoj digitálny život. Tu už je navyše aj firewall a ďalšie doplnkové funkcie ako napríklad zaistenie bezpečnosti inteligentnej domácnosti, ochrana webovej kamery počítača a ďalšie. Smart Security prináša rozšírené funkcie ako napríklad Password Manager na bezpečné uloženie hesiel alebo Secure Data.

ESET Smart Security Premium

Hlavné okno novej verzie ESET zostalo bezo zmeny

Hlavné okno novej verzie ESET zostalo bezo zmeny

Najvybavenejšia verzia pre tých, čo chcú získať špecializované nástroje navyše. Poskytne všetko na ochranu súborov, on-line platieb a zároveň je tu možnosť šifrovať dáta. Pre používateľov, ktorí majú Windows 10 Home je to najlepšia voľba. V tomto systéme nie je zahrnuté šifrovanie BitLocker. Funkcia Secure Data tak môže byť vhodnou alternatívou, ako si ochrániť súbory. Vhodné ako ochrana pre externé pevné disky alebo flashdisky. Vytvárať si môžete zabezpečené kontajnery, ktoré sa dajú pripojiť ako bežné pevné disky a do nich vkladať všetky súbory.

Medzi nové vlastnosti patrí lokálne strojové učenie, na ktorom firma pracuje roky a priebežne túto technológiu do svojich produktov integruje. V minulosti bolo strojové učenie naviazané na internetové pripojenie. Aj preto bolo typické, že antivírusové jadro vás veľmi dobre ochráni, keď budete on-line. Odpájať sa od internetu paradoxne nedávalo zmysel, nakoľko sa program nemohol spojiť so servermi ESET-u a využívať znalosti zo strojového učenia. Teraz je vlastnosť vylepšená o to, že nie je potrebné byť on-line, aby sa tento typ učenia uplatnil priamo na počítači používateľa.

Informácie o zariadeniach pripojených do vašej siete

Informácie o zariadeniach pripojených do vašej siete

Funkcionalita v tejto podobe je vhodná najmä na lepšiu ochranu IoT zariadení a všade tam, kde nie je trvalé alebo stabilné pripojenie do internetu. S týmto súvisí aj vylepšenie funkcie Zariadenia v domácej sieti. Tých pribúda čoraz viac, či už je to inteligentná chladnička, kamera, reproduktor, TV alebo napríklad tlačiareň. Budete informovaní o novom zariadení, ktoré sa pripojí do siete, čo platí aj pre smartfóny a tablety alebo počítače.

Detekcia anti-phishingu

Detekcia anti-phishingu rozozná aj takéto podvody, pre človeka ťažko postrehnuteľné

Kradnutie prístupových údajov a lákanie osobných dát od používateľov pod nejakou zámienkou, je dlhé roky bežná vec. ESET pridáva lepšie rozpoznávanie phishingových emailov a sleduje aj také detaily, ako vidno na obrázku s písmenom „p“.

Verdikt

ESET Smart Security Premium je program obsahujúci všetko podstatné na ochranu počítača, on-line života aj platieb na internete. Obsahuje špecializovaný prehliadač ESET Ochrana online platieb, no zatiaľ stále pracuje ako v súčasnosti už nepodporovaný prehliadač Internet Explorer 11.

Použiť ale môžete vlastný prehliadač, antivírus poskytne ochranu v každom prípade. Lokálne strojové učenie je cítiť a miestami sa spomalia niektoré programy, typicky internetový prehliadač. Deje sa to pri prvotnom prístupe na niektoré stránky alebo služby, po niekoľkých sekundách je výkon počítača obnovený.

Link: www.eset.sk

Cena: 64,90 € / 1 PC / 1 rok

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.