Dnešným dňom (13.11.2020) prišiel rad aj na Slovensko, ktoré bolo tento rok v druhej vlne dostupnosti nových iPhonov 12.  

Ako každý rok, tak aj tento sme zavítali hneď ráno do predajne iStores (APR – Apple Premium Reseller) v Bratislavskom Avione, aby sme si všetky novinky pozreli naživo a zistili, aký je o tohtoročné iPhony záujem. Všetky predajne iStores sa dnes otvárali už o ôsmej ráno, aby mali zákazníci svoje zariadenia čo najskôr v rukách. Tí, ktorí si novinky predobjednali uplynulý týždeň prišli na „hotové“, zobrali zariadenie, doplnky a odchádzali s úsmevom (a pár stoviek  ľahší) domov :).

iPhone 12

iPhone 12 Pro Max

Zvýšilo však aj na „okoloidúcich“, iStores má v zásobe dostatok zariadení, no ak máte záujem o tie najlepšie, teda iPhone 12 Pro a 12 Pro Max, tak by ste sa mali poponáhľať, lebo sa celkom rýchlo míňajú a druhá várka príde až budúci týždeň. Ešte dodajme, že hneď ráno prišlo do predajne niekoľko desiatok ľudí (postupne), aby si priamo kúpili a prevzali predobjednané zariadenia.

„Najviac nás dnes ráno zaujal jeden nenápadný pán v strednom veku, ktorý sa predajcu v tichosti opýtal, či ešte majú iPhone 12 Pro Max v modrej farbe (Pacific Blue). Predajca mu odpovedal, že už iba „tieto dva“, jeden 128 a druhý 256 GB. Tento pán bez akýchkoľvek ďalších otázok odpovedal, beriem oba! Nie, cena ho nezaujímala 🙂 .“

iPhone 12

iPhone 12, 12 Pro, 12 Pro Max

My sme už tradične robili úvodné video, aby sme vám aspoň v krátkosti predstavili všetky novinky, ktoré začneme postupne testovať, pričom budú vznikať podrobné recenzie, porovnania a fototesty. V tomto videu sa dozviete základné informácie o všetkých modeloch, ako aj naše prvé dojmy. Podotýkame, že nejde o recenziu, iba o krátke predstavenie základných noviniek a inovácií.

Prvé (veľmi rýchle) dojmy

iPhone 12 Pro Max sme mali v rukách necelú hodinu, no aj napriek tak krátkemu času sme si ho ihneď obľúbili. Najvybavenejší tohtoročný model je skutočná „lopata“ s krásnym 6,7“ Retina XDR displejom (OLED), ktorého dizajn sa veľmi podaril. Ostrejšie hrany sedia všetkým novinkám, pričom sa podstatne lepšie držia v ruke ako predošlé, zaoblené verzie.

iPhone 12 Pro Max má tento rok prvenstvo nie len vo veľkosti, ale aj vo výbave, z ktorej je najdôležitejší fotoaparát s markantne lepším (papierovo) hlavným snímačom oproti iPhone 12 Pro (hlavný snímač je väčší až o 47% + je stabilizácia priamo na čipe). Prvé testovacie fotky vyzerali veľmi dobre, ale hodnotenie si necháme na neskôr. Všimli sme si aj nejaké softvérové možnosti/novinky, ktoré predošlá generácia nemala, takže bude čo testovať.

iPhone 12

iPhone 12, 12 mini, 12 Pro, 12 Pro Max

Všetky tohtoročné verzie sú skutočne podarené a musíme priznať, že sa nám naživo páčia ešte viac ako na fotkách. Základný iPhone 12 bude podľa nás tento rok najlepšou voľbou, iPhone 12 Pro je medzikus, ktorého kúpu si budete musieť veľmi dobre obhájiť, iPhone 12 Pro Max je skvelý, najlepšie vybavený a zaujal nás najviac, no opomenúť nemôžeme ani prvé dojmy z najmenšieho modelu – iPhone 12 mini.

Tento drobček je v dnešnej dobe gigantických displejov unikát – ponúka krásne jemný 5,4“ Retina XDR displej (OLED), úzke rámiky, FaceID, skvelú výbavu a iba o niečo väčšie rozmery ako prvý iPhone SE. Ak hľadáte kompaktné a extra výkonné zariadenie s výborným fotoaparátom, tak si trúfneme povedať, že toto je aktuálne jediná voľba – aj spomedzi všetkej konkurencie.

iPhone 12

iPhone 12 Pro Max (Pacific Blue)

Prvé dojmy z noviniek sú výborné, teraz nám dajte trošku času, aby sme pre vás postupne pripravili podrobné a prehľadné recenzie. Dôležité informácie o iPhone 12 nájdete – TU. Vybavenejším modelom 12 Pro/Max sme sa venovali – TU. A aktuálne ceny všetkých verzií + porovnanie cien s predošlou generáciou nájdete – TU.

Za zapožičanie telefónu na účel natáčania ďakujeme: www.iStores.sk

Prečítajte si aj:

Apple predstavil iPhone 12 a 12 Mini (5G) s keramickou ochranou displeja, magsafe a vylepšenými fotoaparátmi

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE