Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dve farebné A4 LED tlačiarne novej generácie uvádza na trh spoločnosť OKI, špecialista na profesionálnu kancelársku tlač.

Model OKI C532 vyniká úspornou prevádzkou, vysokou rýchlosťou a kvalitou tlače, inteligentný variant OKI C542 k tomu navyše pridáva 7-palcový ovládací displej a otvorenú platformu sXP na napojenie na podnikové aplikácie.

Výkonná farebná tlačiareň OKI C532 si hravo poradí s požiadavkami na väčší objem profesionálne vytlačených dokumentov pri nízkych nákladoch. Zariadenie formátu A4 je postavené na úspornej LED technológii, produkuje až 30 strán za minútu farebne i čiernobielo s tlačovou kvalitou 1 200 × 1 200 DPI. Prvá strana je pripravená už o 7,5 sekundy. Ide o ergonomický kompaktný model s jednoduchým ovládaním, určený pre pracovné skupiny do 20 používateľov. Samozrejmosťou je pri značke OKI obojstranná automatická tlač, rovnako ako nízke prevádzkové náklady. Maximálna kapacita zásobníkov papiera je 1 410 listov, odporúčaný pracovný cyklus 6-tisíc strán mesačne. Rozmery zariadenia sú 42,7 × 57,1 × 27,9 cm pri hmotnosti 23 kg.

Profesionálna kancelárska farebná A4 LED tlačiareň OKI C542 má základné parametre identické s modelom OKI C532. Navyše prináša do tejto cenovej relácie technológiu dotykovej obrazovky a inteligentnej tlače. 7-palcový farebný displej a inteligentná rozšíriteľná platforma sXP umožňuje prístup k softvéru na správu dokumentov bez dodatočných nákladov a jednoduchú integráciu do procesov spracovania dokumentov.

Funkcia Wireless Direct ponúka súčasné pripojenie káblovej aj bezdrôtovej siete a sieť Gigabit Ethernet zaručuje jednoduchý prenos veľkých súborov. Obe zariadenia sú kompatibilné s mobilnou tlačou Apple Airprint a Google Cloud Print 2.0. Prístup k dokumentom chránia nové funkcie ako Private Print a voliteľná funkcia Card Release.

Otvorená platforma sXP umožňuje pripojenie k iným zariadeniam, napríklad k existujúcim zariadeniam na tlač či softvérovým aplikáciám iných dodávateľov, ako sú PaperCut, Drivve Image, Ringdale FollowMe alebo Ysoft SafeQ. Softvérovým vývojárom je takisto k dispozícii balík na vývoj softvéru umožňujúci rýchly vývoj riešení na zákazku. Spoločnosť OKI k svojim inteligentným zariadeniam takisto bezplatne poskytuje softvér Sendys Explorer na správu dokumentov.

Vďaka otvorenej platforme sXP a integrovanému softvéru Sendys Explorer sú inteligentné

multifunkčné tlačiarne spoločnosti OKI ideálne na zavedenie digitálnych pracovných postupov v celom rade odvetví, napríklad v zdravotníctve, v maloobchode a v náročných kanceláriách. Napríklad firma môže v centrále navrhnúť propagačné materiály a zdieľať ich s miestnymi pobočkami prostredníctvom aplikácie Sendys Explorer. Vedúci predajne iba prejde k inteligentnej tlačiarni, prihlási sa a propagačné materiály vytlačí na vyžiadanie.

Farebná LED tlačiareň OKI C532 i jej inteligentný variant C542 majú po bezplatnej registrácii zariadenia záruku rozšírenú na 3 roky. Odporúčaná koncová cena bez DPH pri zariadení OKI C532 je 279 EUR a pri modeli C542 je 439 EUR.

Farebné A4 LED tlačiarne OKI C532/C542

  • Rýchlosť: 30 str./min
  • Tlač 1. stránky: 7,5 sekundy
  • Rozlíšenie tlače: 1 200 × 1 200 dpi
  • Zásobníky papiera: Štandardný 250 listov; viacúčelový 100 listov; voliteľný 2 × 530
  • Pamäť: 1 GB RAM + 3 GB eMMC
  • Sieť: Gigabit, Wi-Fi IEEE802.11a/b/g/n (voliteľne)
  • USB: 2.0 – zariadenie; USB 2.0 – 2× hostiteľ
  • Operačný panel: 7-palcový farebný dotykový panel (C542)/jednofarebný (C532)
  • Obojstranná automatická tlač (štandardne)
  • Spotrebiteľský toner CMY: 1,5k/6k, K: 1,5k/7k podľa ISO
  • Valec: samostatný 30k CMYK
  • Mobilný: AirPrint 1.6; Google Cloud Print 2.0
  • Platforma sXP a otvorené API (C542)

Značky: