Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Inteligentné, pekné a funkčné riešenia pre všetky oblasti života – to v sebe zahŕňa originálne príslušenstvo a kolekcia od značky Mercedes-Benz.

Paleta produktov obsahuje exkluzívne možnosti individuálneho prispôsobenia vozidla, ako aj produkty pre športové aktivity a aktivity v prírode či dokonca módne doplnky ako hodinky a šperky. Na výstave IAA 2019 vo Frankfurte značka Mercedes-Benz predstavila inovatívne bezkáblové slúchadlá, elektrickú kolobežku patriacu do rodiny produktov značky EQ, nové modely automobilov, ako aj športové namontovateľné diely pre CLA.

Slúchadlá s rozhraním Bluetooth

Exkluzívny zvukový zážitok poskytnú nové slúchadlá Mercedes-Benz s technológiou Bluetooth. Trojrozmerný zvukový efekt a hybridné aktívne potláčanie šumu zabezpečujú mimoriadny priestorový hudobný pôžitok bez akýchkoľvek rušivých okolitých zvukov. Transparentný režim však umožňuje cielené prevedenie želaných vonkajších zvukov, ako sú hlásenia v lietadle, bez nutnosti zloženia slúchadiel. Vďaka integrovanému mikrofónu možno slúchadlá Mercedes-Benz použiť aj na telefonovanie. Všetky tieto funkcie možno intuitívne ovládať gestami posúvania a ťukania na dotykovom poli na pravom slúchadle.

Dizajn slúchadiel je ušľachtilý a orientovaný na najvyšší komfort pri nosení. Mäkké čalúnenie z umelej kože s ozdobnými švami na strmeni a slúchadlách zabezpečuje optimálne priliehanie aj počas dlhšieho časového obdobia. Zvonku slúchadlá zaujmú povrchovou úpravou z lesklého klavírového laku, matnými zvýrazňujúcimi prvkami zo žilkovaného silikónu a plastu, ako aj orámovaniami so vzhľadom chrómu. Hviezda Mercedes sa nachádza na spodku strmeňa. Vďaka výkonnej technológii Bluetooth 5.0 sa slúchadlá bezdrôtovo spoja s každým kompatibilným audio zdrojom, navyše je k dispozícii možnosť pripojenia prostredníctvom 3,5-milimetrovej zástrčky typu jack. Po úplnom nabití cez rozhranie USB vydrží batéria až 18 hodín. Slúchadlá sa dodávajú v prepravnej taške vrátane kábla zástrčky typu jack a kábla USB.

Elektrická kolobežka Mercedes-Benz

Elektrické kolobežky sú na nemeckých cestách povolené ešte len od júna, na Slovensku sú podľa platnej legislatívy oficiálne zaradené do rovnakej kategórie ako chodci, teda s nimi môžete bez problémov jazdiť po chodníkoch, no už teraz si ich sotva dokážeme odmyslieť z obrazu mesta. Kolobežky s elektrickým pohonom sú ideálne na ekologické a rýchle zdolávanie krátkych trás. Nová elektrická kolobežka z rodiny produktov značky EQ Mercedes-Benz, ktorá bola vyvinutá v spolupráci so špecialistom na kolobežky, spoločnosťou micro, je špeciálne navrhnutá pre prvé, príp. posledné úseky ciest, a preto je ideálnym spoločníkom pre každého, kto hľadá flexibilné riešenia mobility. V rámci spoločného používania značky so spoločnosťou micro sa na stĺpiku riadenia nachádza hviezda Mercedes a logo EQ ako obchodná značka elektrickej inteligencie.

Poznámka: predpokladané uvedenie elektrickej kolobežky Mercedes-Benz na trh bude v prvom štvrťroku 2020.

Modely automobilov

Miniatúry ikonických modelov vozidiel sú od nepamäti obľúbeným zberateľským kúskom. Teraz, len niekoľko mesiacov po uvedení na trh, je k dispozícii aj EQC, teda prvé plne elektrické vozidlo od značky Mercedes-Benz, ako model vozidla v mierke 1:18. Model EQC 400 4MATIC s exteriérom AMG Line, sklenou posuvnou strechou a/alebo 21-palcovými diskami AMG z ľahkej zliatiny s 10-lúčovým dizajnom bol imitovaný vo farbách diamantová biela designo bright a briliantová modrá s maximálne presnými detailmi a na základe originálnych údajov CAD. Ručne precízne zmontovaný model presviedča vyhotovením prvkov interiéru, ktoré sú zhodné s originálom, vrátane kvalitne vyzdobeného interiéru a vločkovanej podlahy v interiéri a dna batožinového priestoru. Všetky dvere, ako aj zadné výklopné dvere modelu sa dajú otvoriť. Miniatúrny model EQC N293 je vyhotovený z viac ako 120 dielov z tlakového zinkového odliatku a plastu a má dĺžku približne 26,6 cm. Dodáva sa v balení Mercedes-Benz Classic, ktoré obsahuje skrutkovač pre bezproblémové rozobratie a rukavice na ochranu pred odtlačkami prstov. Okrem toho bude k dispozícii mimoriadna verzia v grafitovej sivej farbe, ktorá sa vyznačuje možnosťou rozsvietenia predných aj zadných svetlometov.

Exteriérové diely pre CLA

Vzhľad vozidla Mercedes-Benz CLA je nápadne sebavedomí a vyžaruje z neho progresívna dynamika. Na výstave IAA značka s hviezdou predstavila ďalší rad nových exteriérových dielov, ktoré ešte viac zvýrazňujú športový charakter vozidla a beztak expresívnemu dizajnu dodávajú mimoriadne individuálny ráz.
Hodnotný štýl uhlíkových vlákien s trojrozmerným hĺbkovým vzhľadom dodáva dynamické zvýrazňujúce prvky, ktoré padnú do oka. Na výber je k dispozícii spodná lišta predného spojlera, decentný zadný spojler, ktorý zvýrazňuje odtrhovú hranu, ako aj vhodné kryty vonkajších zrkadiel. Montáž spojlera je jednoduchá a bezpečná vďaka špeciálnej lepiacej páske. Záznam v dokladoch vozidla nie je potrebný.
Variant štýlu uhlíkových vlákien poskytuje zadný spojler nalakovaný vo farbe karosérie. Citeľne zlepšuje aerodynamiku vozidla a dokonale sa prispôsobí jeho kontúram. Vďaka výberu laku v presných farbách vznikne nová sebavedomá jednotka s vysokou kvalitou. Aj v tomto prípade sa montáž vykonáva pomocou obojstrannej lepiacej pásky a spojler nemusí byť zapísaný v dokladoch.
Exkluzívnym kúskom sú ušľachtilé misky kľučiek dverí s chrómovým dizajnom. Stabilným a precízne prispôsobeným materiálom nielenže chránia lak pred škrabancami, ale dodávajú dverám individuálny vzhľad. Chrómový dizajn je nakoniec doplnený zhodnou zadnou ozdobnou lištou.