Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon, líder v oblasti digitálneho spracovania obrazu, uvoľnila nové servisné rozšírenie technických možností digitálnej zrkadlovky EOS 5D Mark IV.

Canon tak reaguje na podnety celosvetovej komunity profesionálnych fotografov a filmárov.  Vďaka tejto aktualizácii môže teraz uvedený fotoaparát získať funkciu gama korekcie Canon Log (C Log), ktorá je bežne dostupná v kamerách z filmového radu Cinema EOS. Používatelia EOS 5D Mark IV tak budú mať k dispozícii širší dynamický rozsah záznamu a možnosť jednoduchšej farebnej korekcie obrazu (colour grading).

Canon profil C Log navrhol tak, aby umožnil až osemnásobné zlepšenie dynamického rozsahu a minimalizoval stratu detailov v tmavých a svetlých oblastiach snímky. Pri použití tejto gama korekcie sa môže zrkadlovka EOS 5D Mark IV pochváliť v prípade hodnoty citlivosti ISO 400 najväčším dynamickým rozsahom 12 EV, vďaka ktorému je ideálnym prístrojom pre vytváranie záberov aj v zlých svetelných podmienkach.

Korekcia C Log upravuje spracovanie obrazových dát po vytvorení záberu, a  zaisťuje tak maximálnu slobodu postprodukčných úprav. Vďaka tomuto prístupu priaznivci natáčania videí jednoducho dosiahnu farebné zhody so zábermi vytvorenými na iných fotoaparátoch a kamerách vrátane tých z filmového radu Canon Cinema EOS.

Gama korekcia C Log navyše znižuje šum, a to najmä v oblastiach tieňov, ktoré sa môžu vyskytnúť pri stupňovaní farieb. Nové servisné rozšírenie technických možností dovoľuje vďaka podpore malého farebného posunu dosiahnuť presné podanie farieb, a prináša tak väčšiu flexibilitu pre colour grading zábery.

Nové rozšírenie technických možností bude exkluzívne k dispozícii ako platený upgrade v autorizovaných servisných centrách značky Canon.

Značky: