Lacný POCO M7 Pro práve prešiel certifikáciou, poznáme aj jeho dizajn.

Tento rok v januári prebehlo predstavenie hneď trojice smartfónov značky POCO. Predstavené teda boli modely s označením POCO X6, POCO X6 Pro a POCO M6 Pro, ktoré vyvolali aj na slovenskom trhu dostatočný rozruch. Bolo to najmä vďaka ich pomeru cena/výbava, ktorá bola bezkonkurenčná. Týkalo sa to najmä lacného modelu M6 Pro, ktorý sme označili ako konečne poriadny lacný telefón.

Vo výbave mu nechýbalo nič, čo by si priemerný používateľ mohol želať. V porovnaní s telefónmi jeho cenovej kategórie do 250 eur dokonca ponúkal nadpriemernú výbavu. Už v čase jeho predstavenia sme vedeli, že jeho nástupca to bude mať ťažké. A zdá sa, že výrobca už na ďalšej generácii tohto telefónu pracuje.

Dizajn modelu POCO M7 ProZdroj: 91mobiles
Dizajn modelu POCO M7 Pro

POCO M7 Pro aktuálne prešiel indonézskou SDPPI certifikáciou. V tejto certifikácii odhalil svoje kódové označenie, ktoré je 2409FPCC4G. Písmeno G na konci kódu odkazuje na globálnu verziu telefónu, nás to však neprekvapuje. Modely POCO sú zvyčajne určené na predaj na globálnom, resp. indickom trhu. Je ale nutné spomenúť, že ide o 5G verziu telefónu, ktorá sa na Slovensku v poslednej generácii smartfónov nepredávala.

Certifikácia aktuálne neodhaľuje žiadne súčasti telefónu. Nakoľko ale POCO a Redmi spolu úzko spolupracujú, je pravdepodobné, že sa telefón bude podobať na niektorý zo série Redmi Note 14. Pravdepodobne teda pôjde o rebrandovaný model Redmi Note 14 5G, ktorý bol už v Číne predstavený a na globálny trh príde taktiež. Veríme ale, že medzi modelom od Redmi a POCO nastanú nejaké zmeny vo výbave tak, ako sa stalo aj tento rok.

Predstavenie modelu POCO M7 Pro 5G prebehne pravdepodobne začiatkom budúceho roka. Dá sa očakávať, že sa tak stane v januári, rovnako, ako to bolo v prípade predstavenia série tento rok. Január by teda mal patriť sérii Redmi Note 14, aj modelu POCO M7 Pro, prípadne sérii X7.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.