Nové vydanie časopisu TOUCHIT už nájdete vo vašej obľúbenej predajni tlače. Naši predplatitelia môžu aktuálne vydanie čítať tiež cez mobilnú aplikáciu.

Nové vydanie TOUCHITZdroj: TOUCHIT
Nové vydanie TOUCHIT

Ak ste predplatiteľ, máte prístup do mobilnej aplikácie zadarmo. Aktivujte si aplikáciu tu. Čo všetko v novom vydaní TOUCHIT nájdete?

V novom vydaní sa venujeme výbave na leto. Akú techniku si so sebou zobrať na dovolenku či turistiku, oplatí sa poistiť a na čo si dávať pozor? Poradíme aj ako ušetriť pri cestovaní, ako si nastaviť bezpečný prehliadač a prezradíme, ako vás sleduje Windows.

Prinášame aj prehľad nástrojov na kreslenie s umelou inteligenciou. Otestovali sme najnovšie notebooky s OLED displejmi a brutálne výkonné herné notebooky.

V súťaži môžete vyhrať SodaStream Art či pracovné svetlo Ledlenser. Zapojte sa do našich mesačných súťaží tuNové vydanie TOUCHIT 5-6/2023 už nájdete v každom dobrom novinovom stánku. Najlepšou cestou, ako sa dostať k časopisu je predplatné už za 18,90 eura>>

Pozrite sa, čo v novom vydaní TOUCHIT ešte nájdete:

Digitálny umelec, ktorý nakreslí obrázky za vás

Nástrojov na využívanie umelej inteligencie je obrovské množstvo, nakoľko sa s nimi doslova roztrhlo vrece a umelá inteligencia je dnes v kurze. Uvidíme, aký zmysel bude mať využitie týchto nástrojov v budúcnosti. Teraz sa profilujú ako jednoúčelové nástroje, či už vo forme samostatnej aplikácie alebo vo forme istého začlenenia do existujúcich webových aplikácií. Napríklad ide o vytváranie prehľadov z emailových správ alebo z rôznych porád či napríklad pomoc pri programovaní alebo generovaní obrázkov.

Umelci využívajú tablety na digitálne kreslenie. Pre nich je prémiový tablet pracovným nástrojom číslo 1

Boj o kráľa cloudu: lov na korunu z tisícok miliárd eur

Obrovské množstvo služieb, takmer nekonečný zástup firemných zákazníkov a neutíchajúci hlad po dátovej aj výpočtovej infraštruktúre úplne transformoval smer vývoja aj tých najvýznamnejších IT firiem na svete. Všetko je to však stále len odlesk toho, čím sa tento trh stane do konca tejto dekády. Kto mu bude vládnuť a na koho bedrách bude ležať dátový svet?

Potrebná výbava na dovolenku

Čaká nás dovolenková sezóna a v tomto článku zhrnieme poznatky, na čo by ste si mali dať pozor pri balení batožiny.

Rodinná dovolenkaZdroj: iStock

Notebookové novinky: OLED displeje a ARM architektúra vedie. AMD žiješ?

Intel vo svojich procesoroch 12. a 13. generácie použil prvky architektúry ARM. Minulý rok sme boli svedkami toho, že operačné systémy Windows 10 a 11 ešte nedokázali správne ladiť výkon a smerovať konkrétne procesy cez silnejšie alebo úspornejšie jadrá. Dôsledkom toho bol fakt, že tieto prenosné počítače mali spravidla kratšiu výdrž v režime na batériu ako pri procesoroch Intel 10. generácie.

Acer Swift Go 16Zdroj: TOUCHIT

Ako si nastaviť bezpečný prehliadač?

Internetový prehliadač je pravdepodobne aj vaša najpoužívanejšia aplikácia. Ako to však urobiť, aby bol bezpečný nielen vzhľadom na hrozby ako vírusy, malvér, falošné stránky či iné podvody, ale najmä z pohľadu vášho súkromia? Základom je jeho nastavenie a typ prehliadača, ktorý používate. Zabudnúť nesmieme ani na inštaláciu vhodných doplnkov. Poďme ale pekne poporiadku.

Chromebook_516_GE_lifestyleZdroj: Acer

Prečítajte si aj:

Komentáre sú uzavreté