Nové vydanie časopisu TOUCHIT práve vychádza.  Naši predplatitelia môžu aktuálne vydanie čítať už teraz cez mobilnú aplikáciu. Ak ste predplatiteľ, máte prístup do mobilnej aplikácie zadarmo. Aktivujte si aplikáciu tu. Časopis samozrejme poputuje aj do vašich poštových schránok.

Oznam pre čitateľov a predplatiteľov časopisu:

Našim čitateľom by sme radi dali do pozornosti, že toto vydanie bolo vydané ako dvojčíslo apríl-máj/2020. Pôvodné aprílové vydanie, sme museli vzhľadom na situáciu s koronavírusom spojiť do dvojčísla. Ubezpečujeme aj našich predplatiteľov, že predplatné zostáva bez zmeny a v rámci ročného predplatného dostane každý predplatiteľ stanovený  počet zostávajúcich kusov predplatného (pri ročnom predplatnom spolu 10 kusov, pri polročnom predplatnom spolu 5 ks). Predplatiteľom tiež predĺžime elektronické predplatné o mesiace, kedy nevyšlo tlačené vydanie.  Prosíme, sledujte našu stránku www.touchit.sk a svoju e-mailovú schránku. O ďalšom harmonograme vychádzania časopisu TOUCHIT vás budeme priebežne informovať. Veľmi pekne vám ďakujeme za akúkoľvek podporu a pochopenie.

V novom vydaní časopisu TOUCHIT sme sa pozreli na to, ako koronavírus zmenil fungovanie celého IT sveta. Prinášame aj súhrn riešení pre prácu a štúdium z pohodlia domova. V novom čísle nájdete aj tipy, ako vydržať doma a nezblázniť sa.

Pozreli sme sa aj na novú májovú aktualizáciu Windowsu. Nazrieme do sveta Li-Ion batérií, ktoré dobili celý svet. Ako vlastne vznikli a prečo sú také rozšírené? To všetko nájdete v našom článku. Tiež vám poradíme s tým, ako využívať Huawei smartfón, ktorý už nemá Google služby.

A ak sa budete chcieť počas blížiacich sa horúcich dní doma schladiť, otestovali sme aj klimatizáciu od ZSE. To však zďaleka nie je všetko. Otestovali sme toho viac – smartfóny, telefóny pre starších, notebooky či slúchadlá. Prinášame aj softvér zadarmo a novú rubriku pre najmenších.

V našich súťažiach môžete zase vyhrať atraktívne ceny: ruksak Predator, odolný telefón CAT či DVD. Zapojte sa do súťaží tu.

Využite teraz našu mimoriadnu ponuku ročného predplatného spolu s príručkou Začíname so smartfónom v našom eshope.  

Nové vydanie už môžu naši predplatitelia čítať na svojom smartfóne či tablete a v týchto dňoch ho dostanú do svojich poštových schránok. Na vás ostatných čaká v novinových stánkoch  za 2,49 eura, alebo si môžete objednať ročné predplatné od 19,90 eura v našom eshope.  

To však nie je všetko, čítajte ďalej, čo všetko za dozviete v najnovšom čísle TOUCHIT.

Ako Li-ion batérie nabili celý svet a priniesli novú éru

Li-Ion

Li-Ion

Vývoj nových a lepších batérií je jedna z najväčších vedeckých a inžinierskych výziev, ktorú prijíma obrovský zástup vývojárov i teoretikov na celom svete už po mnoho dekád. A ako to už býva, aj tento príbeh má svojich hrdinov.

Čo prináša májová aktualizácia pre Windows 10?

Windows aktualizácie

Windows aktualizácie

Od poslednej veľkej aktualizácie pre Windows 10, ktorá prišla v novembri 2019, ubehol takmer polrok, a to znamená jediné – je tu ďalšia veľká aktualizácia, tentokrát s prívlastkom máj 2020. Avšak podobne ako pred šiestimi mesiacmi, aj tentoraz sme opatrní pri používaní slovíčka „veľká“.

Život v dobe koronavírusu: Ako vydržať doma a nezblázniť sa

An adult hipster son and senior father sliding on stairs indoors at home, having fun.

Život počas pandémie koronavírusu mal ďaleko od ideálu, to nemusíme nikomu vysvetľovať. Bežný život sa v priebehu uplynulých týždňov zmenil na nepoznanie a doma sme trávili viac času, než sme možno boli zvyknutí.

Tlačidlové telefóny ako dobrá klasika

Stará dobrá klasika v podobe tlačidlových telefónov rozhodne neumiera. Práve naopak, stále je tu s nami. Nielen vo filmoch, kde gangstri použijú jednorazový telefón (možno aj z ekonomických dôvodov), ale aj v skutočnom živote. Tlačidlové telefóny majú stále svoj zmysel. Stačí opustiť kanceláriu a vydať sa na niekoľko dní na chatu, do prírody alebo na stavbu. Skôr omylom sa nejako stalo, že sa tieto telefóny označujú ako telefóny pre starých ľudí.

 

Značky: