Kritika na nový iPhone? Nič čo by predchádzajúce modely nezažili.

Spoločnosť Apple naozaj dodržala slovo a my máme iPhone X v redakcii od 3. novembra tak, ako bola ohlásená jeho dostupnosť. Naše prvé dojmy z tohto smartfónu aj to ako sa nastavuje rozpoznávanie tváre Face ID a ako funguje, sa dozviete v našom videu.

Názory na najnovší model sa zatiaľ líšia, no redakcie zahraničných magazínov zatiaľ hodnotia tento model veľmi úspešne. Redakcia CNET dala novému modelu 4,5 hviezdy. Engadget dal X-ku 90/100 bodov. O tom, či je nový iPhone skvelý alebo nie, niet pochýb. Tento model zaujal aj nás.

Objavujú sa však informácie o tom, že má veľmi nízku životnosť batérie. Apple sám na svojich stránkach uvádza, že model X vydrží o 2 hodiny viac ako iPhone 7. Dôvodom nespokojnosti mnohých používateľov, ktorí začali s testovaním sú podľa nás v jednej zásadnej veci. A tou je prvotná synchronizácia. Operačný systém totiž analyzuje obsah smartfónu, najmä však multimediálne dáta a vytvára v smartfóne a cloude meta informácie o vašich fotkách. Samozrejme, prvotné nastavenie potom spotrebuje viac batérie, ako keď je telefón takpovediac zabehnutý.

https://twitter.com/Nickdeisel/status/926936828296548352

Tým, že mnohí testeri začali smartfón používať, nevyhli sa možno počiatočnému sklamaniu z výdrže. Pravdou však je, že jednak je tu analýza prvotných dát, ktorý môžete mať na iCloude gigabajty, po druhé, skúmania všetkých možností predsa len bude mať za následok väčšiu spotrebu. Uvidíme, ako si s umelou inteligenciou poradí úplne nový procesor A11 Bionic a ako sa bude v konečnom dôsledku výdrž prejavovať pri normálnom používaní.

Pre kritikou tejto značky dodávame, že niečo podobné sa deje aj na smartfónoch s Androidom. Prvotná inštalácia a prenesenie aplikácií z Google cloudu alebo napríklad Samsung Cloudu vás vždy bude stáť podstatne viac energie a tak je prvé dni potrebné nabíjať smartfón s Androidom častejšie.

Máte aj vy nový iPhone X? Dajte nám vedieť v komentároch nižšie, aké z neho máte počiatočné dojmy.

Prečítajte si aj:

1 + 2 + 3 = 24. Kalkulačka v iPhone nevie správne počítať (doplnené)

Zdroj: Inguisitr

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.