Set-top box Antiku môžete používať v sieti ľubovoľného operátora.

Antik Telecom rozšíril funkcionalitu softvéru vo svojich set-top boxoch. Pribudla funkcia, vďaka ktorej si môžu používatelia pridať do zoznamu TV kanálov aj vlastný obsah. Príkladom takéhoto obsahu môže byť pohľad z domácej kamery, osobné hobby vysielanie či komunitný obsah. Vytvorený zoznam je možné zdieľať s uzavretou skupinou používateľov, napr. prostredníctvom číselného PIN kódu alebo ho zverejniť pre všetkých používateľov Antiku.

Nová služba sa nazýva TVPlugin a je dostupná bezplatne. Aktuálne je kompatibilná iba s boxom Antik Mini 2 po najnovšom update firmvéru, ale operátor ju plánuje sprístupniť aj v rámci mobilnej aplikácie AntikTVGo. Pre pridanie nového obsahu je potrebné poznať jeho IP adresu, resp. URL adresu. Vlastné TV kanály a ich zoznamy je možné jednoducho pridávať aj mazať a dajú sa vytvoriť cez webovú stránku tvplugin.antik.sk, ktorá obsahuje detailný video návod.

TVPlugin v blízkej budúcnosti umožní vytvoriť TV kanál aj z odkazov na YouTube videá alebo z multimédií, ktoré sú umiestnené v cloudových službách, ako je Dropbox alebo OneDrive.

Na webe tvplugin.antik.sk nájdete všetky potrebné informácie o funkcii TVPlugin

Set-top boxy Antik Mini 1 a 2 fungujú už aj mimo internetu Antiku. Aj bezdrôtovo

Druhou novinkou je fungovanie set-top boxu Antiku aj mimo siete tohto operátora. Set-top box tak môžete používať napr. u známych na chate či na dovolenke. Jedinou podmienkou je pripojenie do internetu káblovo alebo Wi-Fi, pričom Antik odporúča rýchlosť pripojenia aspoň na úrovni 2 Mbps.

Set-top box sa mimo siete Antiku prepne do tzv. OTT režimu a používatelia majú k dispozícii tie TV kanály ako aj doma. Nová funkcionalita je dostupná bezplatne, funguje na zariadeniach Antik Mini 1 a 2.

Operátor taktiež oznámil, že o pár týždňov chce predstaviť nové set-top boxy pre sledovanie 4K vysielania a pripravuje aj službu, ktorá umožní vytvoriť vlastný program zo série videonahrávok a ten sledovať na set-top boxe ako bežný TV kanál.

Set-top boxy Antik Mini 1 a 2 môžete používať už aj mimo siete operátora Antik. Fungujú aj cez Wi-Fi. TVPlugin aktuálne podporuje iba Antik Mini 2

Prečítajte si aj:

ANTIK má satelitný prijímač s TV archívom, inteligentnú domácnosť a appky pre Android TV a Apple TV

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit