Doplnené 30. septembra 2019: Funkcia Osobný trezor a možnosť dokupovať ďalšie úložisko pre predplatiteľov služby Office 365 sú už dostupné aj na Slovensku.

Pôvodný článok 26. júna 2019: Microsoft začal s testovaním nových funkcií pre cloudové úložisko OneDrive. Najdôležitejšou novinkou je tzv. Personal Vault (Osobný trezor), čo je špeciálny priečinok, do ktorého sa dostanete až po zadaní PIN kódu alebo verifikácii v dvoch krokoch. Túto formu zabezpečenia budete musieť absolvovať pri každom otvorení zabezpečeného priečinku.

Personal Vault je dostupný cez webové rozhranie, cez počítač a tiež aj cez mobilné aplikácie. Microsoft navrhol tento priečinok pre účely ukladania kópií pasov, občianskych preukazov a ďalších dokumentov a citlivých informácií. Dáta v priečinku Personal Vault sú v počítači šifrované pomocou technológie BitLocker. V prípade webového prehliadača sa súbory z tohto priečinku nebudú ukladať do dočasnej pamäte prehliadača.

Nová funkcia je dostupná pre používateľov v Austrálii, Kanade a na Novom Zélande. Na ostatné trhy sa dostane koncom roka. Doplnené: Nová funkcia je dostupná už aj na Slovensku.

Microsoft tiež umožní získať viac úložiska predplatiteľom služby Office 365. Jej súčasťou je 1 TB úložisko vo OneDrive, používatelia si však budú môcť najnovšie dokúpiť ďalšie úložisko a to až do 1 TB. Celkovo teda budú môcť získať až 2 TB – 1 TB zadarmo, zvyšné úložisko za mesačný poplatok.

Funkcia Personal Vault vo webovej verzii a v aplikácii

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

5 najlepších cloudových služieb pre zálohovanie na mobilných zariadeniach

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit